AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

Bursa'da merkez Osmangazi ilçe Belediyesi tarafından organize edilen "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi Demokrasi Meydanı'nda izlenime sunuldu

BURSA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi, Bursa'da açıldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Osmangazi Belediyesi tarafından organize edilen "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisinde 56 fotoğraf yer aldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, açılışta, 15 Temmuz gecesi işgal girişimine karşı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kıyama durarak bunu püskürttüğünü söyledi.

Darbe girişimin yaşandığı gece Türk milletinin, şehrine, ülkesine, bayrağına sahip çıktığını aktaran Dündar, "Bugün, 15 Temmuz'un 1. yılında 'Demokrasi Bayramı' olarak, çeşitli anma etkinlikleri düzenliyoruz. Bu süreç içinde her kurum, sivil toplum kuruluşu, kendi çapında bir şeyler yapıyor. Bizler de bugün burada Osmangazi Belediyesi olarak, o günün hatırasına AA'nın 51 fotoğrafı ile Osmangazi Belediyesinin 5 fotoğrafından oluşan sergiyi açıyoruz." dedi.

Dündar, Osmangazi Belediyesinin demokrasi nöbetlerinin bitiminden itibaren 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenleme çalışmalarına başladığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"İnşaat süresi 1 yıl olan bu meydanı, 10 ayda bitirdik ve bu akşam açılışını yapıyoruz. Meydan, kendini yenilemiş vaziyette, tıpkı Türkiye'nin 15 Temmuz'da yeni bir sayfa açtığı gibi. Bursa ile birlikte biz de yeni Türkiye'de demokrasinin güzelliğini, vatandaşların vatanına, bayrağına sahip çıkmasını bugün hep birlikte burada yaşayacağız. Anma toplantıları, geçmişten hatıralar, geleceğe yönelik mesajlar, vatandaşlar tarafından değişik platformlarda dillendirilecek. Allah, bir daha böyle bir işgal girişimiyle bu milleti karşı karşıya bırakmasın. Bizler her zaman uyanık olacağız, dik duracağız, çalışacağız ve Türk bayrağını gönderden indirmeyeceğiz."

Açılışın ardından AA Bursa Bölge Müdürü Zafer Akpınar ile sergiyi gezen Dündar, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz'a fotoğraflarla ilgili bilgi verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :