AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi'ne ilgi devam ediyor

İZMİR (AA) - FETÖ'nün darbe girişimi gecesi ve sonrasında Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı Milli İradenin Yükselişi Sergisi, İzmirlilerin ilgisiyle sürüyor.

Konak Meydanı'ndaki, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çekilen 79 fotoğraftan oluşan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor.

Sergide İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler de yer alıyor.

- "Hayatımın en uzun gecesiydi"

Sergiyi gezen Bünyamin Ünlü, fotoğrafların, 15 Temmuz gecesinin acılarını bir kez daha yaşattığını aktararak, "Hayatımın en uzun gecesiydi. İlk başta ne olduğuna anlam veremediğim bir geceydi. Allah bir daha tekrar ettirmesin. Milletin şuuru daha fazlaydı. Ben o gece her yerde vatan, millet için sokaklarda Allah Allah nidalarıyla insanları gördüm." dedi.

Sergiyi 8 yaşındaki oğlu Taha ile gezen Faruk Kalelioğlu, fotoğrafları çok başarılı bulduğunu ve kendisini çok etkilediğini söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi kendisini meydanlara attığını söyleyen Kalelioğlu, "Oğlum da o gece biz ne yaşadıysak aynısını yaşadı. Fotoğrafları görünce yataktan apar topar kalkıp meydanlara koşmam aklıma geldi. O yaşanan vahşeti asla unutamayız. Şimdi oğluma fotoğrafları göstererek milli birlik ve beraberliğin önemini anlatıyorum, onun odasından Türk bayrağını hiç eksik etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sergi, 17 Temmuz Pazartesi gününe kadar açık kalacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler