AA Finans'ın ağustos ayı "Enflasyon Beklenti Anketi" sonuçlandı

AA Finans'ın ağustos ayı "Enflasyon Beklenti Anketi" sonuçlandı

Ekonomistler ağustos ayında enflasyonun yüzde 0,02 azalacağını tahmin ediyor - Ankete katılan ekonomistler, yıl sonunda enflasyonun yüzde 8,20 olacağını öngörüyor

İSTANBUL (AA) - "AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) yüzde 0,02 azalmasını bekliyor.

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 5 Eylül pazartesi günü açıklanacak enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Buna göre, ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde eksi 0,02 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin ağustos ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde eksi 0,33 ve en yüksek yüzde 0,36 aralığında yer aldı.


- Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 8,20


Ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisinin ortalaması yüzde 8,20 düzeyinde gerçekleşti. Ankete katılan ekonomistler arasında yıl sonu enflasyon beklentisinin en düşük yüzde 7,50 ve en yüksek yüzde 8,61 olduğu görüldü. Bir önceki anket döneminde ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisinin ortalaması yüzde 7,97 düzeyindeydi.

Ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde eksi 0,02) göre temmuzda yüzde 8,79 olan yıllık enflasyonun yüzde 8,34'e düşeceği hesaplanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler