95'lik ikizler gençlerden ilgi bekliyor

95'lik ikizler gençlerden ilgi bekliyor

Nazilli'de yaşayan 95 yaşındaki tek yumurta ikizleri Esma Telliel ile Hediye Demircioğlu, gençlerin kendilerini ziyaret etmelerini istiyor - Türkiye'nin en yaşlı tek yumurta ikizleri, sağlıklarını bol bol zeytinyağı, sade yağ, yoğurt, süt, kereviz ve ısır

AYDIN (AA) - EŞBER AYAYDIN - Aydın'ın Nazilli ilçesinde hayatlarını sürdüren ve Türkiye'nin en yaşlı tek yumurta ikizleri oldukları ifade edilen 95 yaşındaki Esma Telliel ile Hediye Demircioğlu, gençlerden kendilerini ziyaret etmelerini istiyor.

Türkiye'de 100 yaş üstü nüfusun en yoğun olduğu Nazilli'de dünyaya gelen Hediye Demircioğlu ve Esma Telliel kardeşler 6 ay arayla evlendi. Zaman içerisinde eşlerini kaybeden kardeşlerden Hediye Demircioğlu yaşamını yalnız sürdürürken, Esma Telliel tekrar evlendi. Ancak her iki kardeşin de çocuğu olmadı.

Turan Mahallesi'nde iki ayrı evde yakınlarının desteğiyle yaşamlarını sürdüren kardeşlerin ciddi bir sağlık sorunları bulunmuyor.

Hediye Telliel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilerleyen yaşına rağmen sağlıklı kalmasını doğal beslenmeye bağladığını belirterek gençlik yıllarında sürekli çalıştığını anlattı. En fazla tükettiği gıdaların zeytinyağı, sade yağ, yoğurt, süt, kereviz ve ısırgan otu olduğunu aktaran Hediye nine, "Ben tarlada çalışırdım, orakla ot biçerdim, odun çekerdim her işi yapardım. O zamanlar çok çalıştım. Buraya gelince rahata kavuştuk, şimdiki insanlar öğlene kadar yatıyorlar." diye konuştu.

Hediye nine, en önemli sıkıntısının kış aylarında soğuklardan dolayı kardeşini ziyaret edememek olduğunu, bu nedenle çok yalnızlık çektiğini söyleyerek gençlerin kendilerini ziyaret etmemesinden üzüntü duyduklarını anlattı.

En çok, vaktini kaçırdığı namazları için üzüldüğünü anlatan Hediye nine, havaların ısınmasıyla öğrenciler için "delikli börek" hayrı yapmak istediğini söyledi.

Esma nine de kardeşini göremediği zaman çok özlediğini, sohbet edecek kimse bulamadığını dile getirerek, "Gençler niye ziyaretimize gelmiyor?" diye konuştu.

- "Her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz"

Turan Mahallesi Muhtarı Serpil Akçasakız, Hediye ve Esma ninenin kendi mahallesinde yaşadığı için çok mutlu olduğunu, ikizlerin ihtiyaçlarının kaymakamlık, belediye ve muhtarlık tarafından karşılandığını dile getirdi.

İkiz nineleri sık sık ziyaret ettiğini belirten Akçasakız, "Onlar da bana ulaşmak istedikleri zaman gece gündüz fark etmiyor, hemen koşa koşa buraya geliyorum. Çok hacca gitmek istemiş ama koah hastası olduğu için sıcaktan korkmuş, gidememiş. Yapmak isteyip de yapamadığı tek şey bu." dedi.

95'lik ikizler gençlerden ilgi bekliyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :