95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth hastalığı atlatamadı!

95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth hastalığı atlatamadı!

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, doktorların Kraliçe Elizabeth'e en az 2 hafta daha dinlenmesini tavsiye ettiğini belirtilerek, bu süre zarfında kraliçenin resmi ziyaretlerden kaçınarak yalnızca hafif görevler üstleneceği bildirildi

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth 70 yıla yakın devam eden saltanat döneminde ilk kez uzun süre görevden uzak kalıyor. Saray, doktorların kraliçenin en az 2 hafta daha dinlenmesini tavsiye ettiğini açıkladı.

İngiltere’de 20 Ekim gecesini hastanede geçirmesinin ardından Kraliçe II. Elizabehth’in sağlık durumuna ilişkin endişeler sürerken, doktorlardan kraliçeye dinlenme tavsiyesi geldiği açıklandı. Buckingham Sarayı, doktorların Kraliçe Elizabeth'e en az 2 hafta daha dinlenmesini tavsiye ettiğini belirterek, bu süre zarfında kraliçenin resmi ziyaretlerden kaçınarak yalnızca hafif görevler üstleneceğini bildirdi.

İlk kez etkinliklerde olmayacak

Saray'dan yapılan açıklamada, 95 yaşındaki kraliçenin 14 Kasım'da başkent Londra'nın merkezinde her yıl savaş kahramanları anısına düzenlenen Anma Pazar ayinine katılmakta kararlı olduğu ifade edildi. Ancak kraliçe, son tavsiye ışığında 13 Kasım'da bir İngiliz askeri yardım kuruluşunun ev sahipliği yaptığı Royal Albert Hall'da gerçekleştirilecek büyük etkinliğe katılmayacak.

İngiliz medyasına yansıyan haberlerde, gelecek yıl tahtta 70. yılını kutlayacak olan kraliçenin sağlığıyla ilgili endişelere değinilerek, 2 hafta daha dinlenme tavsiyesi “kraliçenin uzun saltanat dönemindeki en önemli yokluğu” olarak nitelendirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.