9. Uluslararası Öğrenci Buluşması

9. Uluslararası Öğrenci Buluşması

Sakarya'da düzenlenen etkinlikte, kentte eğitim gören 58 ülkeden yabancı öğrenciler, yöresel kıyafet, bayrak ve haritalarıyla ülkelerini tanıttı

SAKARYA (AA) - Adapazarı ilçesinde Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneğince düzenlenen "9'uncu Uluslararası Öğrenci Buluşması" etkinlikleri başladı.

Kent Meydanı'ndaki açılış programına katılan Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) eğitim gören yabancı öğrenciler, açılan stantlarda yöresel kıyafet, bayrak ve haritalarıyla ülkelerini tanıttı.

Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Ali Akpınar, programın açılışında yaptığı konuşmada, etkinliklere Mısır, Pakistan, Fas, Nijer, Türkmenistan, Makedonya, Filistin, Suriye, Irak ve Sudan'ın da aralarında bulunduğu 58 ülkeden SAÜ'ye eğitim görmek için gelen öğrencilerin katıldığını belirtti.

Akpınar, stantları gezenlerin ülkelerin kültürel ögelerini bulacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün burada tanık olduğunuz bu renkli görüntü, UDEF çatısı altında Sakarya dahil 36 şehirde ve 6 ülkede daha yaşanmaktadır. İki gün sürecek olan etkinliklerde sadece öğrenciler değil ülkelerin kültürlerini de yakından tanıma imkanına sahip olacaksınız. Bugün gönüller arasında bir köprü kurma zamanıdır. Ayrı olsa da dilimiz, ayrı olsa da rengimiz biz Adem'in çocuklarıyız. Bugün hepimiz bu meydandayız çünkü biz bir milletiz."

Etkinliklerin yarın sona ereceği bildirildi.

9. Uluslararası Öğrenci Buluşması

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler