9. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı

9. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı

Global Enerji Derneği Başkanı Dilek:- "Yurt dışı işbirlikleri için yedi ülkeyle anlaşmaya vardık. Şu an için Nijerya, İran, Hindistan, İngiltere, Hollanda, Yunanistan ve Brüksel’deki bazı STK'lar ile alım heyetleri çalışmalarımız netleşti"

ANKARA (AA) - Global Enerji Derneği Başkanı Çiğdem Dilek, Ankara'da 3-4 Kasım tarihinde düzenlenecek 9. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'na (EIF) ilişkin, "Yurt dışı işbirlikleri için yedi ülkeyle anlaşmaya vardık. Şu an için Nijerya, İran, Hindistan, İngiltere, Hollanda, Yunanistan ve Brüksel’deki bazı STK'lar ile alım heyetleri çalışmalarımız netleşti." ifadesini kullandı.

Dilek, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin son yıllarda enerji alanında büyük gelişme kaydettiğini ve EIF olarak bu alanda yapılan çalışmalara katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Geçen yıl fuar katılımcılarının yüzde 83'ünün EIF'i, kongre ve fuar sektörünün en iyisi olarak nitelendirdiğini kaydeden Dilek, katılımcıların yüzde 74‘ünün fuara gelen ziyaretçiler ve diğer katılımcılarla önemli anlaşmalara imza attığını bildirdi.

EIF'e geçen yıl Türkiye ve yurt dışından 6 bin 850 ziyaretçiyle dört ülkeden bakan ve bakan yardımcılarının katıldığını belirten Dilek, şunları kaydetti:

"Biz EIF olarak geçen yıl yaptığımız çalışmalar sayesinde 60 milyon dolar bir ticaret hacmi sağladık. Hedefimiz bu sene de aynı başarıyı artırarak sürdürmek. Bu nedenle EIF 2016 bünyesindeki, yurt dışı alım heyeti çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Yurt dışı iş birlikleri için yedi ülkeyle anlaşmaya vardık. Şu an için Nijerya, İran, Hindistan, İngiltere, Hollanda, Yunanistan ve Brüksel’deki bazı STK'lar ile alım heyetleri çalışmalarımız netleşti. Bu ülkelerden gelecek iş adamlarının bazıları kendi ülkelerindeki yatırımlar için işbirliği çözümleri aramakta, bazıları ise birlikte çalışabilecekleri Türk firmaları ile yüz yüze görüşmeler yapmak için geliyorlar. Bu yapılan görüşmeler ülkemizin ticaret hacmi için büyük önem taşıyor."






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :