8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

TBMM Başkanı Kahraman:- "Kadının mutlu ve huzurlu olduğu toplumda sevgi, merhamet, fedakarlık, küçüklere şefkat, büyüklere saygı gibi değerler yaygınlaşır, toplumun dünya mutluluk endeksindeki sıralaması daha yukarılarda olur"- "Hiçbir inanç, töre, gelene

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Kadının mutlu ve huzurlu olduğu toplumda sevgi, merhamet, fedakarlık, küçüklere şefkat, büyüklere saygı gibi değerler yaygınlaşır, toplumun dünya mutluluk endeksindeki sıralaması daha yukarılarda olur." değerlendirmesinde bulundu.

Kahraman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, "Emeğin ve üretimin kutsal bir değer olduğuna vurgu yapmak, kadın hak ve hürriyetlerini hatırlatıp yaygınlaştırmak gayesini taşıyan ve her daim varlıklarına muhtaç olduğumuz saygıdeğer kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum." ifadelerine yer veren Kahraman, dünyada 107, Türkiye'de 97 yıldır kutlanan bu anlamlı günün, fert olarak kadınların layık bulundukları konuma taşınmasına vesile olmasını temenni etti.

Tarihine bakıldığında Türk kadınlarının Batı’da yaşanmış olan zorluklarla karşılaşmadıkları, pek çok hakkın herhangi bir mücadele olmaksızın onlara verildiğinin görüleceğini belirten Kahraman, şunları kaydetti:

"Bacıyan-ı Rum örneğinde olduğu gibi, kadınlarımız toplumda her bakımdan etkin bir role sahip olmuşlardır. Unutulmamalıdır ki kadın ailenin temel direğidir. Aile kurumuna büyük önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Çocuklarımızın, gençlerimizin ruh kökümüze bağlı, manevi-maddi değerleri özümsemiş, inançlı, dürüst, ahlaklı yetişmelerinde en büyük görev annelere, kadınlara düşmektedir."

TBMM Başkanı Kahraman, mesajında şu görüşlerini aktardı:

"Ülkemizde ve dünyada, mutlu bir gelecek istiyorsak, kadınlarımızın onurunu korumak ve şahsiyetlerini yüceltmek zorundayız. Çünkü medeni ve huzurlu bir toplum olmanın bir şartı da kadını hayatın öznesi olarak görüp, mutluluğunu öncelemekten geçmektedir. Nitekim nitelikli kadın nüfusuna sahip toplumlar, medeniyet yarışında ileri giden toplumlardır. Kadının mutlu ve huzurlu olduğu toplumda sevgi, merhamet, fedakarlık, küçüklere şefkat, büyüklere saygı gibi değerler yaygınlaşır; toplumun dünya mutluluk endeksindeki sıralaması daha yukarılarda olur."

"Sık sık şiddet olgusuyla gündeme gelen kadınlarımızın, annemiz, eşimiz, kardeşimiz, kızımız ya da başka bir yakınımızın yerinde olabileceği gerçeğini hiç akıldan çıkarmamalıyız." ifadesini kullanan Kahraman, şöyle devam etti:

"Hiçbir inanç, töre, gelenek ve anlayış kadınlara yönelik şiddet olgusunun mazereti ve dayanağı olamaz. Toplumsal sorunların bir boyutunu teşkil eden kadınlara ilişkin sorunların çözümünde, temelinde barış ve sevgi olan inanç ve kültürümüzün, eğitim sistemimizin omurgasını teşkil etmesi gerektiğine özellikle vurgu yapmakta fayda görüyorum. 'Türkiye kadınlarıyla mutludur' gerçeğinden uzaklaşmadan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tekrar kutluyor, bütün kadınlarımıza barış, esenlik, sağlık ve saadet içinde huzurlu günler ve başarılar diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler