8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

BBP Genel Başkanı Destici:- "Varoluşundan ölümüne kadar bahşedilen ömrün her kesitinde varlıkları ile bizi onurlandıran ve bizi bizler yapan kadınlarımızın bu özel gününü tebrik ederim"

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Destici, yaptığı yazılı açıklamada, Kur'an-ı Kerim'den ayetler ve hadisi şeriflerle kadınların haklarına işaret ederek, "Cenab-ı Allah'ın en güzel surette yarattığı, varoluşundan ölümüne kadar bahşedilen ömrün her kesitinde varlıkları ile bizi onurlandıran ve bizi bizler yapan kadınlarımızın bu özel gününü tebrik ederim." ifadelerini kullandı.

Şiddet, istismar ve tacizin önüne bir türlü geçilemediğini belirten Destici, bunun çok zor olmadığını ve istenmesi halinde önlenebileceğini savundu.

Gazetelerde her gün kadınlara yönelik saldırılara ve kadınların maruz kaldığı haksızlıklara ilişkin haberlerin yer aldığını kaydeden Destici, kadının bir meta olarak görülemeyeceğini vurguladı. Kadına hak ettiği değerin verilmesini isteyen Destici, istismar, taciz ve şiddetten kadının bir an önce kurtulması gerektiğini belirtti.

Yaşanan ahlaki yozlaşmadan en çok kadınların etkilendiğini ifade eden Destici, "Yolsuzluk, rüşvet, fuhuş, kara para aklama, uyuşturucu, bonzai bunların ne kadar olumsuz etkisi varsa öncelikle etkilenen kadınlardır. Bu sorunların çözümünde kadınlara büyük ihtiyaç var." değerlendirmesinde bulundu.

İşsizlik, geçim sıkıntısı, köyden kente göç, eğitimsizlik gibi etkenlerin aile içi şiddeti tetiklediğini kaydeden Destici, "Her gün artan bu problemlerin çözümüne yönelik daha kalıcı ve somut adımlar atılmalı, bu adımlar yasa ile güçlendirilerek kalıcı ve uygulanabilir hale getirilmelidir. Kadınlarımıza sadece 8 Mart’ta değil, yılın her günü gereken değeri vermeliyiz. Analarımız, bacılarımız, kızlarımız, hayatımızın her katmanını kuşatan ve mübarek birer emanet olan kadınlarımızın her birinin Kadınlar Günü'nü kutluyor hepsine ayrı ayrı sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :