8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:"Bugüne kadar hep 'hayır'larla önü kapatılan Türkiye, şimdi üzerine örülen duvarları kırmak, her alanda daha da güçlü ve etkili politikalarla hedefine ulaşmak üzere önemli bir yol ayrımında. Bu konuda kadınlarımıza d

ANKARA (AA) - AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Bugüne kadar hep 'hayır'larla önü kapatılan Türkiye, şimdi üzerine örülen duvarları kırmak, her alanda daha da güçlü ve etkili politikalarla hedefine ulaşmak üzere önemli bir yol ayrımında." ifadelerini kullandı.

Çalık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Kadın hayat demek, kadın umut demektir. Toplumun mihenk taşı aile, ailenin mihenk taşı da kadındır. Milletimiz, tarihi boyunca kadına her zaman ayrı bir önem vermiş, onu baş üstünde tutmuştur. Öyle ki güçlü kadın güçlü aileyi, güçlü aile de güçlü bir toplum yapısını oluşturur." değerlendirmesine yer verdi.

"Cennet anaların ayakları altındadır" hadisi şerifine atıfta bulunan Öznur Çalık, Hazreti Muhammed'in kadının değerini, önemini manidar bir cümle ile insanlığa oldukça güzel ve özel bir şekilde gösterdiğini kaydetti.

- "Kadının yok sayıldığı toplum, karanlıkta kalmaya mecbur"

Kadınların sahip oldukları her hakkın, milletin istikbali için birer umut kaynağı olduğunu ifade eden Çalık, "Kadının yok sayıldığı, hor görüldüğü bir toplum, karanlıkta kalmaya ve topal yürümeye mahkumdur." diye değerlendirmede bulundu.

Anadolu kadınlarının cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar oynadığı unutulmaz rollere de işaret eden Öznur Çalık, "O gün Nene Hatunlarımız olarak sahneye çıkan kadınlarımız, bugün Şerife Bacılarımız olarak tarihte yerine almış ve Türk kadınının gücünü bir kez daha tüm cihana göstermiştir. Çanakkale'de, Milli Mücadele'de ve en son 15 Temmuz'da kadınlarımızın göstermiş olduğu azim, kahramanlık ve cesaret timsalinin bir örneği, başka hiçbir millette yoktur." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın çabalarıyla Türkiye'de kadınlar adına çok şeyin değiştiğine dikkati çeken Çalık, AK Parti'nin "kadın dostu politikalar" geliştirdiğini hatırlattı.

Türkiye'nin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ni çekincesiz imzalayan ilk ülke olduğunu kaydeden Öznur Çalık, mesajında şunları kaydetti:

"Şimdi 16 Nisan'da milletimiz, istikbali için bir imza daha atacaktır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi her alanda, herkese olduğu gibi kadınlarımız için de önemli ayrıcalıkların kazanılmasına vesile olacaktır. Artan temsiliyet oranlarında kadınlarımız daha fazla yer bulacak ve sözlerini duyurmak için daha fazla fırsata sahip olacaktır.

Bugüne kadar hep 'hayır'larla önü kapatılan Türkiye, şimdi üzerine örülen duvarları kırmak, her alanda daha da güçlü ve etkili politikalarla hedefine ulaşmak üzere önemli bir yol ayrımında. Bu konuda kadınlarımıza da önemli bir görev düşmektedir. Güçlü kadın, güçlü aile ve daha güçlü bir Türkiye için şimdi 'Evet' demenin tam zamanı. Özellikle kadınlarımızın gerçek demokrasinin tecelli etmesi yolunda önemli bir adım atacağına gönülden inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerimle, kadına yönelik her türlü şiddeti, baskı ve ayrımcılığı sert bir şekilde reddediyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün eşitliğe, adalete, barışa, huzur ve sükunete vesile olmasını bir kadın ve anne olarak Rabbimden niyaz ediyorum. Tüm kadınlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler