8. Çay ve Yaz Sporları Festivali

8. Çay ve Yaz Sporları Festivali

Rize'de düzenlenen festival kapsamında 15 Temmuz şehitleri anısına demokrasi yürüyüşü yapıldı

RİZE (AA) - Rize Belediyesince bu yıl 8. düzenlenen Çay ve Yaz Festivali kapsamında 15 Temmuz şehitleri anısına demokrasi yürüyüşü gerçekleştirildi.

Festival açılışı kapsamında gerçekleştirilen programa, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ile çok sayıda sporcu ve vatandaş katıldı.

Yürüyüş öncesinde mehter ekibi, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda gösteri sundu.

Vali Bektaş, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin bütünleştirilmesi ve daha yüksek noktalara taşınması gerektiğini belirtti.

Demokrasinin önemine değinen Bektaş, "Buradaki bu güzelliği, mutluluğu ve huzuru neye borçlu olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Neye rağmen bugünlere ulaştığımızın farkındayız. Bizi bugünlere ulaştıran şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza şifa diliyoruz. Terörün her türlüsüne karşı birlikte mücadelemizi sürdürmeliyiz." dedi.

Konuşmaların ardından mehter ekibinin de katılımıyla 150 metrelik Türk bayrağı açılarak Atatürk Caddesi'nde demokrasi yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüşün ardından yaz spor etkinliklerine sahil parkında devam edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler