
797 yıl önce Konya
Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 797. yıl dönümü, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Teşrif-i Mevlana etkinlikleriyle kutlanmaya başlandı. Program kortej yürüyüşüyle başladı.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 797. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Teşrif-i Mevlana etkinlikleri bu yıl da coşkulu bir şekilde başladı.
Etkinlikler kapsamında ilk olarak Mevlana Caddesi'nde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. Daha sonra Mevlana Meydanı’nda düzenlenen programda, Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Hazreti Mevlana’nın Konya’ya teşrifini konu alan temsili karşılama oyunu sahnelendi.
Canlandırmada, Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişi ile dönemin Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı anlatıldı. Tiyatro gösterisi, meydanı dolduran izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Teşrif-i Mevlana etkinliklerinin bir hafta boyunca çeşitli programlarla devam edeceğini bildirdi.
Kaynak: