750. yılda Konya'ya gelmek isteyen gelemiyor

750. yılda Konya'ya gelmek isteyen gelemiyor

Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri için Konya'da düzenlenecek etkinliklere yönelik talep, biletlerin tamamen tükenmesiyle göz kamaştırıcı bir seviyeye ulaştı.

Konya'da her yıl düzenlenen ve vuslatın 750. yılında da düzenlenecek Şeb-i Arus Törenlerine bilet almak isteyenlere kötü haber.

Konya'nın mistik atmosferinde, Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri heyecanı, vatandaşların yoğun ilgisiyle doruğa çıktı. Konya Mevlâna Kültür Merkezi Semâ Salonu'nda gerçekleşecek olan etkinlikler için bilet arayışındaki katılımcılar, talebin yüksek olmasıyla karşı karşıya kaldılar.

ŞEB-İ ARUS TÖRENLERİNE BİLET YOK

Törene olan bu büyük talep, Mevlana Celaleddin Rumi'nin ölüm yıldönümüne denk gelen tarihlerde düzenlenen ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde yer alan Mevlevî Sema Törenleri'nin, her yıl 07-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilmesi geleneğinin bir yansıması niteliğinde.

Etkinliklerin tamamının biletlerinin tükenmiş olması, insanların Mevlana'nın düşüncelerini anlamak, sema ritüellerini deneyimlemek ve manevi atmosferde bulunmak için büyük bir arzu içinde olduklarını gösteriyor.

Mevlana'nın öğretilerini yaşatma ve anma amacı taşıyan bu uluslararası etkinlik, her yıl olduğu gibi bu sene de ziyaretçileri büyüleyecek, onları derin bir manevi yolculuğa çıkaracak. Törende, semazenlerin dönüşleriyle eşlik edilen sema ritüelleri, manevi bir coşkuyla sunulacak.

Törenlerin tüm ayrıntılarıyla planlandığı bu özel etkinlik, Mevlana'nın felsefesini ve mirasını yaşatma çabalarının bir göstergesi olarak her yıl dünya çapında geniş bir katılımcı kitlesini bir araya getiriyor. Bu yılın da, büyük ilgi ve katılım ile geçmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.