75 yaşında sosyal medya devi oluyor! TRUTH Social geliyor! Trump savaş açtı

75 yaşında sosyal medya devi oluyor! TRUTH Social geliyor! Trump savaş açtı

ABD’nin eski başkanı Donald Trump, TRUTH Social adını verdiği bir sosyal medya platformu kurdu. Trump, platformun ABD'deki karşıt sesleri susturmakla suçlayan büyük teknolojinin zulmüne karşı duracağını söyledi.

ABD’nin eski başkanı Donald Trump, kendi sosyal medya platformu TRUTH Social'ı kuracağını duyurdu. Apple'ın App Store'unda ön siparişe sunulan uygulamanın Kasım ayında davetlilere ve 2022'nin ilk çeyreğinde halka açılacağı belirtildi.

TRUTH Social, Digital World Acquisition Corp. ile birleşme yoluyla halka açılmayı hedefleyen ve yakın zamanda kurulmuş bir şirket olan Trump Media & Technology Group (TMTG) tarafından hazırlandı.

75 yaşındaki Trump konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "TRUTH Social ve TMTG'yi büyük teknolojinin zulmüne karşı durmak için yarattım" dedi.

Trump'ın duyurusu, Facebook, Twitter ve YouTube dahil olmak üzere neredeyse tüm büyük sosyal medya platformlarının, politikalarını ihlal ettiği için onu yasaklaması veya askıya almasından sonra geldi.

Trump, destekçilerinin Ocak ayında ABD Kongre Binası’nı basmasının ardından Twitter ve Facebook gibi sosyal ağlar tarafından yasaklanmıştı.

Öte yandan Trump'ı yeni sosyal medya platformu TRUTH Social, Twitter'a çok benzeyen bir kullanıcı arayüzüne sahip. Potansiyel kullanıcılar, App Store’da yayınlanan uygulamanın önizlemesinin ekran görüntülerini paylaştı.

TRUTH Social uygulamasının, insanların birbirini "takip etmesine" ve mesaj göndermesine izin veren işlevlere sahip olduğu görüldü. Uygulamanın arayüzü, özellikle kullanıcı profil sayfası, Twitter'la çarpıcı bir benzerlik gösteriyor.

Bununla birlikte, App Store’da yer alan uygulamanın tanımına göre, TRUH Social, kullanıcıların "ilgilendikleri kişilerden, kuruluşlardan ve haber kuruluşlarından gelen en son düşünce ve etkinlikler hakkında bilgi alabilecekleri" "TRUTH Flow" (Gerçek akışı) gibi özellikler içerecek.

Uygulamada ayrıca, "arama" işlevi temel özellik olarak öne çıkıyor:

"İlginç bulduğunuz bir sesi arayın ve doğrudan arama listesinden kolayca takip edin veya karar vermeden önce önce profiline bakın."

Twitter, ise benzerlik hakkında uluslararası basından gelen yorum talebine yanıt vermedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.