"5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali"nden mülteci sorununa bakış

"5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali"nden mülteci sorununa bakış

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ile İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen festivalin "Uzun Yürüyüş" bölümünde, mülteci sorununu anlatan 8 film bir araya gelecek

İSTANBUL (AA) - "5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali", mülteci sorununa odaklanacak.

Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu, Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ile İstanbul Medya Akademisi tarafından ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen festival, 17 Kasım'da başlayacak.

Brezilya'dan Hindistan'a, İran'dan Kırgızistan'a, 39 ülkeden toplam 107 filmin gösterileceği festivalin bu yılki yeni bölümü ise "Uzun Yürüyüş" olacak.

"Uzun Yürüyüş", mülteci sorununu sinemada etkileyici bir dille anlatan 3'ü uzun, 5'i kısa metraj olmak üzere 8 filmi bir araya getirecek.

Özel seçkide, Bosnalı yönetmen Aida Begic'in, Suriye'deki savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya gelen yetim çocukların hikayesini anlattığı son filmi "Bırakma Beni" de yer alacak.

Bu yıl festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanlığını da üstlenecek Begic, filmin gösterimine de katılacak ve seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

"Uzun Yürüyüş" bölümünde ayrıca, Kornel Mundruczo'nun son filmi "Jüpiter'in Uydusu", Ziad Kalthoum'un belgeseli "Çimentonun Tadı", Anne-Claire Adet'in kısa belgeseli "Sığınaklar", Christoph Eder ve Jonas Eisenschmidt'in belgeseli "Seyyar Satıcı", Elma Neykova'nın "Midilli İmamı Mustafa", Yorgos Zois'in "Sekizinci Kıta" ve Shady El-Hamus'un "Gecenin Gölgesi" filmi yer alacak.

"5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali", 26 Kasım'da sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :