5. Türkiye İnovasyon Haftası

5. Türkiye İnovasyon Haftası

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu:- "Türkiye'de bugün 3 milyona yakın Suriyeli göçmen var. Bunların 1,2 milyonu bizim Turkcell olarak müşterimiz" - "(Merhaba Umut) Uygulamayı yaklaşık 150 bin kişi kullanıyor. 2 milyona yakın sesli çeviri yapıldı. Her gün aş

İSTANBUL (AA) - Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye'de 3 milyona yakın Suriyeli göçmen bulunduğunu belirterek, "Bunların 1,2 milyonu bizim Turkcell olarak müşterimiz." dedi.

Terzioğlu, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen 5. Türkiye İnovasyon Haftası'nda "Teknolojiyle Hayatlara Dokunmak: Sosyal İnovasyon" başlıklı bir sunum yaptı.

İnsanoğlunun teknolojik gelişimi benimsediğini ifade eden Terzioğlu, kitaplarda "imkansız" kelimesinin günden güne daha az yer tuttuğunu söyledi. "İnsan varsa engel yoktur, imkan vardır" diyen Terzioğlu, teknolojinin bireylerin hayatını kolaylaştırıcı çözümler için kullanılmasının önemine işaret etti.

Turkcell'in geliştirdiği ve Türkiye'deki Suriyelilerin hayatını kolaylaştıran "Merhaba Umut" uygulaması ile ilgili bilgi de veren Terzioğlu, şunları kaydetti:

"Teknolojiyi kullanarak insanların hayatlarına dokunmak çok önemli. Türkiye'de bugün 3 milyona yakın Suriyeli göçmen var. Bunların 1,2 milyonu, bizim gurur duyduğumuz bir şey, Turkcell olarak müşterimiz. Biz onların hayatlarına dokunabilmek için biraz suni zeka, biraz lokasyon teknolojilerini, mobil teknolojileri bir araya getirdik ve Merhaba Umut diye bir uygulama yaptık. Merhaba Umut Türkiye'deki bir Suriyelinin hayatını, Türkçe öğrenmesini, kamu hizmetlerine ulaşımını, sağlık, eğitim hizmetlerine ulaşmasını kolaylaştıracak ve aynı zamanda Türkçeden Arapçaya, Arapçadan Türkçeye sesten sese tercüme yapan bir uygulama… Bu uygulamayı yaklaşık 150 bin kişi kullanıyor. 1,5 ay gibi bir süre oldu bu rakama ulaşmamız için... 2 milyona yakın sesli çeviri yapıldı. Her gün aşağı yukarı 70-80 bin kişi bu çeviriyi kullanarak hayatında bir iyiliği daha yaşıyor. 90 milyona yakın da Türkçe öğrenim kartı görüntülenmiş. İnsanlar hayata yapışmışlar, yeni hayatlarını kurmaya, kurgulamaya çalışıyorlar."


- Girişimci fonlama platformu Arıkovanı


Kaan Terzioğlu, Turkcell'in geliştirdiği girişimci fonlaması platformu Arıkovanı'nın bir yaşına girmek üzere olduğunu, bugüne kadar 1,3 milyon lira destek toplandığını bildirdi. Girişimcilere bu siteyi takip etmeleri önerisinde bulunan Terzioğlu, platformun girişimcileri fon sahipleriyle bir araya getirdiğini anlattı.

Terzioğlu, "Arıkovanı, tamamen fikir sahipleriyle, genç arkadaşlarımızın fonlarla buluşması için geliştirdiğimiz bir platform. Bunların içerisinde kim ne yapıyorsa, bir o kadar da Turkcell yapıyor. Eğer yüzde 80'e kadar yatırım yapıldıysa da son yüzde 20'yi biz koyuyoruz, o hayalin gerçekleşmesini sağlamaya çalışıyoruz. Arıkovanı, yüzde 70 başarıyla devam ediyor. Bugüne kadar 18 kitlesel fonlama kampanyası başlatıldı, 7 kampanya destek hedeflerine ulaştı. Akıllı Baston WeWalk projesi bunların içinde çok özel bir yere sahip." şeklinde konuştu.

Katılımcılar, Terzioğlu'nun sunumunun ardından görme engelli bir öğrencinin Turkcell Engelsiz Eğitim Programı araçlarından yararlanarak annesinin resmini çizmesini anlatan videoyu izledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :