"4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali"

"4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali"

İstanbul'da 10-18 Kasım tarihlerinde düzenlenecek festivale, "Uluslararası Yarışma" kategorileri için 122 ülkeden 3 bin 679 film başvurdu- "Ulusal Yarışma" başvuruları ise 21 Ekim'de sona erecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da gerçekleştirilecek Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'ne, "Uluslararası Yarışma Kategorileri" için 122 ülkeden 3 bin 679 film başvurdu.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi işbirliği ile düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu festival, 10-18 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Festivale, "Uluslararası Yarışma" kategorileri için başvuruda bulunan 122 ülkeden 3 bin 679 filmin sahipleri, jüri karşısına çıkmayı bekliyor. Festivalin "Ulusal Yarışma" alanındaki adayları ise 21 Ekim'e kadar yarışmaya başvurabilecek.

Yeni sinemacıları, Türk film sektörü ve dünya film endüstrisiyle buluşturan festivalde bu sene açılacak "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması"nda birincilik ödülü 100 bin TL olacak.

Festivalde, "En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film"e 25 bin dolar, "En İyi Yönetmen"e 5 bin dolar, "En İyi Senaryo", "En İyi Görüntü Yönetmeni", "En İyi Kurgu", "En İyi Erkek Oyuncu" ve "En İyi Kadın Oyuncu" dallarında da 2 bin 500'er dolar ödül verilecek.

"Kısa Metraj Film Yarışması"ndaki büyük ödül ise 2009 yılında vefat eden yönetmen Ahmet Uluçay adına verilerek sahibini bulacak.

Bu ödüle layık görülen filme, 50 bin Lira, "En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film" ve "En İyi Ulusal Kısa Belgesel Film"e 15'er bin lira, "En İyi Uluslararası Kısa Kurmaca Film" ve "En İyi Uluslararası Kısa Belgesel Film"e 10'ar bin lira ödül takdim edilecek. "İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek" ve "Kısa Film İzleyici" ödülleri ise 5'er bin lira olacak.

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye "www. bogazicifilmfestivali.com" internet sitesinden ulaşılabilir.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :