4. CNR Uluslararası Kitap Fuarı

4. CNR Uluslararası Kitap Fuarı

Yazar Mikail Çolak, fuarda Siyer Yayınlarından çıkan "Ahmed" ve "Muhammed" adlı kitaplarını imzaladı- Çok sayıda söyleşi ve imza günü etkinliğinin gerçekleştirildiği, yazar ile okuru buluşturan, 19 ülkeden 300'ün üzerinde yayınevinin katılımıyla gerçekleş

İSTANBUL (AA) - Yazar Mikail Çolak, Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliğince düzenlenen "4. CNR Uluslararası Kitap Fuarı"nda, kitapseverlerle buluştu.

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu fuarda, Siyer Yayınlarından çıkan "Ahmed" ve "Muhammed" adlı kitaplarını imzalayan Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitap fuarlarının yazarla okuru buluşturmasının yanı sıra yazarların birbiriyle kaynaşmasına da vesile olduğunu dile getirdi.

Son dönemde kitap fuarlarının çoğaldığını, kitaba olan ilginin de artığını ifade eden Çolak, "Fuarların gittikçe artması ve yurt dışına açılması aslında en büyük temennilerimizden biri." dedi.

Çolak, eserlerinde Hazreti Muhammed'in hayatını roman şeklinde kaleme aldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ahmed benim ilk kitabım. Muhammed adlı kitabım da onun devamı. Üçüncü kitabımızın adı 'Alemlere Rahmet' olacak. Ahmet, Peygamberimiz'in doğumundan önceki dönemde farklı coğrafyalarda peygamber beklentisini anlatıyor. Biraz kültürel yolculuklar var. Siyer konularımızın malum biraz bilgi ağırlıklı olması sebebiyle okuyucuların güçlüklerle karşılaşması da malumumuz. Bu vesile ile biraz daha edebi bir ürün olan roman tadında siyer konularını işlemeyi uygun gördük."

Daha çok lise ve üniversite öğrencilerinin kitaplarına ilgi gösterdiğini aktaran Çolak, "Muhammed kitabı, Peygamberimizin çocukluk ve gençlik yıllarını, evliliğine kadar olan süreci kapsıyor. Farklı kültürleri ifade eden kahramanları kullanmaya gayret gösterdim. Bir de benim bu kitapta en çok önemsediğim kültürel yolculuklar. Biz o dönemin insanlarının hangi coğrafyalarda, hangi inanç topluluklarında yaşadığına ve hangi geleneklerin var olduğuna ilişkin maalesef bilgi sahibi değiliz. Varsa da bunlar çok küçük bilgi kırıntıları şeklinde. Bunları romanlarla ve farklı hikayelerle örüntülemeye gayret gösterdik." diye konuştu.

Yazar Çolak, üçüncü kitabına da değinerek, "Peygamberlik döneminde topluma ve insanlığa mal olan güzel hasletleri yine hikaye ve roman formatında hazırlayarak halkayı tamamlamış olacağız. Şu ana kadar da oldukça güzel bir ilgi ve alaka var. Zaten siyer literatürünü romanlaştırma örneği çok fazla görülmüş bir örnek değil. Bu alanda örnekler çok az. Bundan sonraki süreçte de artması en büyük temennimiz." ifadelerini kullandı.

- Siyer Çocuk Dergisi, çocuklarla buluştu

Siyer Yayınlarınca hazırlanan Siyer Çocuk Dergisi de fuarda çocukların ilgisine sunuldu.

Siyer Dergileri Koordinatörü Mesher Şeker, beş dilde yayımlanan çocuk dergisiyle fuara ilk defa katıldıklarını belirterek, "Türkçe, Arapça, İngilizce, Kürtçe ve Uygurca olarak yayıma girdik. Uygurca da bizim için sürpriz oldu. Özellikle hafta içi çocuklar yayınlara yoğun ilgi gösterdi." dedi.

Şeker, fuarı ziyaret eden Suriyeli öğrencilerin de Arapça hazırlanan dergiye ilgi duyduklarını kaydetti.

Çok sayıda söyleşi ve imza günü etkinliğinin gerçekleştirildiği, yazar ile okuru buluşturan, 19 ülkeden 300'ün üzerinde yayınevinin katılımıyla gerçekleştirilen fuar, sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :