4. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali

4. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde, 70 ülkeden 330 belgesel filmin yarıştığı festivalde, Fethi Kayaalp Büyük Ödülü'nü Danimarka, Norveç ve Kenya ortak yapımı "Yağmur İçin Teşekkürler" filmi kazandı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali'nde (BİFED) Fethi Kayaalp Büyük Ödülü, yönetmenliğini Julia Dahr’ın yaptığı, Danimarka, Norveç ve Kenya ortak yapımı "Yağmur İçin Teşekkürler" filmine verildi.

Festival kapsamında Bozcaada Halk Eğitim Merkezinde ödül töreni düzenlendi. Fethi Kayaalp Büyük Ödülü'nü, yönetmenliğini Julia Dahr'ın yaptığı, Danimarka, Norveç ve Kenya ortak yapımı "Yağmur için Teşekkürler" filmi aldı. Aynı kategoride ikinci seçilen belgesel ise Jiu-liang'ın yönetmenliğindeki "Plastik Çin" adlı Çin-Tayvan yapımı film oldu.

Yönetmenliğini Anushka Meenakshi ve Iswar Srikumar'in üstlendiği "Aşağı Yukarı&Yana" adlı Hindistan yapımı belgesel de üçüncü seçildi.

GAİA Öğrenci Ödülü'nü ise 8 film arasından, yönetmenliğini Nika Saravanja ve Alessandro d'Emilia'nın "Alacakaranlık Korosu" aldı.

Dereceye giren belgesellere ödüllerinin verilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

- "Bu festival buluşma noktası oldu"

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin her yıl yönetmenler, filmseverler ve çevrecilerin buluşma noktası haline geldiğini söyledi.

BİFED'in bu yıl Çin, Tayvan, Kenya, Avusturya, Hırvatistan, Avustralya ve Şili'nin de arasında bulunduğu 70 ülkeden gelen filmlere ev sahipliği yaptığını belirten Yılmaz, Kuzey Ege'nin en önemli turizm destinasyonlarından Bozcaada'da gerçekleştirilen festivale 330 belgesel film için başvurulduğunu kaydetti.

Yılmaz, 38 kilometrekarelik bir adada ülkenin ilk ve tek ekolojik film festivalin düzenlenmesinin büyük önem arz ettiğini aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :