31 ilde gerçekleştirilen “NARKOGÜÇ” operasyonunda 208 şüpheli yakalandı

31 ilde gerçekleştirilen “NARKOGÜÇ” operasyonunda 208 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın önderliğinde Türkiye genelinde gerçekleştirilen büyük çaplı "NARKOGÜÇ" operasyonunda, 31 ilde 208 şüpheli zehir taciri gözaltına alındı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler ve silahlar ele geçirildi.

Türkiye'nin farklı bölgelerinde uyuşturucu madde ticaretine darbe vuran büyük çaplı "NARKOGÜÇ" operasyonu gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan duyuruya göre, 31 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 208 şüpheli zehir taciri polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydın, İstanbul, Malatya, Bitlis, Ankara, Samsun, Adana, Gaziantep, Antalya, İzmir, Şanlıurfa, Kırklareli, Sakarya, Tekirdağ, Hatay, Osmaniye, Balıkesir, Düzce, Niğde, Yalova, Muğla, Elazığ, Ordu, Bilecik, Karaman, Denizli, Kırşehir, Sinop, Zonguldak, Diyarbakır ve Çankırı illerinde gerçekleştirilen operasyonlara 315 ekip, 944 personel, 2 hava aracı ve 35 narkotik dedektör köpek katıldı.

Operasyonlar sonucunda 247 gram skunk, 6 buçuk kilogram esrar, muhtelif miktarlarda eroin, bonzai, metamfetamin ve uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca, 15 tabanca, 13 tüfek ve nakit para da operasyonlar sırasında bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon sonuçlarına ilişkin yaptığı paylaşımda, uyuşturucu madde ticaretine karşı kararlı bir mücadele yürütüldüğünü vurgulayarak, Türkiye'nin bu alandaki çabalarının devam edeceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.