30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:-"30 Ağustos zafer ruhu, bizim kimliğimizdir"- TESK Başkanı Palandöken:-"Türk milleti, bugün de tüm düşman ve hainlere karşı birlik ve beraberliğini sürdürmüş, ülkesini müdafaa ederken tereddüde düşmemiştir"- İMKON Genel Başkan

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "30 Ağustos zafer ruhu, bizim kimliğimizdir" ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Hisarcıklıoğlu,1922’de işgal kuvvetlerinin ağır yenilgiye uğratıldığı Büyük Taarruz başarısının bu ülke insanının bağımsızlık sevdasını ve yenilgiyi kabul etmeyen ruhunu yansıttığını belirterek, "30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u bugün bir kez daha gururla anıyoruz. Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasının ardından işgal güçleri yurttan atılana kadar çok anlamlı bir mücadele gösterilmiştir." görüşünü paylaştı.

"30 Ağustos zafer ruhu, bizim kimliğimizdir." değerlendirmesinde bulunan Hisarcıklıoğlu, Kurtuluş Savaşı şehit ve gazilerine layık olabilmek için her türlü gayreti göstereceklerini, bunun bir namus borcu olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, "Türk iş dünyası adına, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tüm ülkemize kutlu olmasını diler, aziz milletimizin aydınlık yarınlarının, kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığımız sürece asla kaybolmayacağını ifade etmek isterim.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de Türk milletinin bugün de tüm düşman ve hainlere karşı birlik ve beraberliğini sürdürdüğünü vurguladı. Palandöken, Türk milletinin birlik ve beraberlik noktasındaki iradesinin defalarca kanıtlandığını belirterek, "Birlik ve beraberlik duygusunu hep gururla taşıyan bir milletin evlatları, başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde destansı bir başarıya imza atmışlardır. 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi efsanevi başarıyla sonuçlanmıştır." görüşüne yer verdi.

Palandöken, milletin, düşman ve hainlere karşı birlik ve beraberliğini sürdürdüğüne işaret ederek, şunları kaydetti:

"Türk milleti, 30 Ağustos 1922'de olduğu gibi bugün de tüm düşman ve hainlere karşı birlik ve beraberliğini sürdürmüş, ülkesini müdafaa ederken tereddüde düşmemiştir. Ülkesini, demokrasiyi ve özgürlüğünü korumayı canı pahasına görev edinmiş halkımız, askerimiz, polisimiz ve devletimiz dün ve bugünlerde olduğu gibi, yarın da aynı sorumluluk bilinciyle davranacaktır. Şanlı milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlar, bu büyük zaferin 94. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlere ve gazilere saygı ve minnetlerimi sunarım."

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ise 30 Ağustos Zaferi’nin Türkiye’deki birlik ve beraberliğin en güzel resmi olduğunu belirtti. Tellioğlu, mesajında, “Yüzyıllardır, bu topraklarda birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşayan milletimizin tarihine bakanlar, hiçbir oyun veya planın, bu ülkenin düzenini, sınırlarını değiştiremeyeceğini açık bir şekilde görürler." ifadesini kullandı.

Tellioğlu, 30 Ağustos destanının asla hafızalardan silinmeyeceğine dikkati çekerek, "Bu zafer, ilelebet bağımsız yaşayacağımızın tüm dünyaya ilanıdır. Bu zafer, milletimizin bağımsızlığa olan aşkının ve hiçbir zaman boyunduruk altında yaşamaya tahammül edemeyeceğinin açık göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler