3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

İzmir'de görme engelliler Cumhuriyet Meydanı'na kadar pedal çevirdi

İZMİR (AA) - İzmir'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle görme engelliler tandem bisikletle Üçkuyular İskelesi'den Cumhuriyet Meydanı'na gitti.

Eşpedal Derneğinin düzenlediği etkinlikte yaklaşık 250 bisikletçi görme engellilerle birlikte tandemlere binerek Üçkuyular İskelesi'nden hareket etti.

Sahil yolundan Cumhuriyet Meydanı'na kadar gelen bisikletçiler burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan dernek üyesi psikolog Elif Ünver, her sene birçok ülkede engelliliğe ilişkin sorunları dikkati çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini bu yıl da birçok ilde eşzamanlı pedal çevirdiklerini söyledi.

Önyargıların en büyük engel olduğunu vurgulayan Ünver, "Çabamız, engelleme ve engellenme algısına karşı, herkes için eşit, erişebilir bir yaşam algısını benimsetmek. Bizler zihinlerdeki tüm önyargılara karşın, algılardaki engellilik ile engelsiz bir yaşam arasındaki mesafeyi pedallıyoruz." dedi.

Görme engellileri etkinlik sayesinde çok farklı bir 3 Aralık Dünya Engelliler Günü yaşadığını dile getiren Ünver, şunları kaydetti:

"Engelli ve engelsiz bireylerle doğayı keşfetme, doğada var olma ve erişebilirliği artırma amacıyla en kıymetli aracımız olan eşpedal bisikletlerimizle yola çıkmış bir oluşumuz. Bu yolda pedal çevirirken, kimin engelli, kimin engelsiz olduğuna bakmazsınız, bir yandan da farklılıklarımızı göz önünde bulundurarak bisikletlerimiz üzerinde yol arkadaşı olmayı hedefliyoruz."

Basın açıklamasının ardından, etkinliğe katılanlar "Kalpte engel yoktur", "Herkes birbirinden farklı değil mi" yazan pankart açarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :