3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Aile Sosyal Politikalar...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer, Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç ve engelli bireylerin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Özer yaptığı konuşmada, devletin engellilere yönelik bir çok projesinin olduğunu ve yapılan çalışmaları, insani bir gereksinim olarak ön planda tuttuklarını belirtti.

Yapılacak daha çok çalışmanın olduğunu ve ellerinden gelecek bir şeyler varsa yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Özer, şunları kaydetti:

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün en önemli amaçlarından bir tanesi, bir farkındalık oluşturmak. Kendim il müdürü olarak burada etkinliğe katılan insanlara bir önerim var. Mesela gözlerinizi kapatıp karşıdan karşıya geçmeyi deneyebilirsiniz. Evinizde ayaklarınızı bağlayıp veya kollarınızı arkanıza koyarak o empatiyi en azından bir saat veya iki saat neler olduğunu görmemiz açısından gerçekten önemli bir radikal teknik. Ben bunu zaman zaman yapıyorum. Gözümü bağlıyorum ve o zaman Allah'ın bize bahşetmiş olduğu nimetleri gerçekten daha iyi anlıyorum.''

Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Kılıç ise, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, evrensel bir insanlık sorunu olan engelliliğe ve engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmeyi hedeflediğini ifade etti.

Etkinlik, engelli öğrencilerin dans gösterisinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler