3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

AK Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Özdemir:- "Engellilere yönelik en büyük proje 5 bin engelli kadrosunun ilan edilmesidir"- "Engelliye yardım etmekten ziyade engelliyi iş sahibi yapmak ve kendi ayakları üzerinde duran, hayatını kendi kazana

TBMM (AA) - KADİR KARAKUŞ - AK Parti Konya Milletvekili ve AK Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Hacı Ahmet Özdemir, "Engellilere yönelik en büyük proje 5 bin engelli kadrosunun ilan edilmesidir. Engelliye yardım etmekten ziyade engelliyi iş sahibi yapmak ve kendi ayakları üzerinde duran, hayatını kendi kazanan birey haline getirmek en büyük yenilik, projedir." dedi.

Özdemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin konuya yaklaşımı sonucunda toplumda engellilere yönelik duyarlılık oluştuğunu ve engelli vatandaşların durumlarının artık çok daha iyi olduğunu bildirdi.

Hacı Ahmet Özdemir, hayatı boyunca fiziksel engelli olduğunu, siyasete girdikten sonra ise engellilerin sorunlarıyla ilgilenmeye başladığını, şu anda da AK Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevini yürüttüğünü anlattı.

AK Parti iktidarları döneminde engellilerin sosyal ve ekonomik şartlarında geçmişle kıyas kabul etmeyecek nitelikte gelişmeler yaşandığını ifade eden Özdemir, engelli vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini, engellilerin sosyal hayatın içerisinde yer almaları için her türlü imkanı seferber ettiklerini belirtti.

-"Engelleri Aşanlar 2017"

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı ve AK Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi olarak bir dizi etkinlikler düzenleyeceklerini aktaran Özdemir, bu yıl ilk defa "Engelleri Aşanlar 2017" ödüllerini dağıtacaklarını, farklı kategorilerde faaliyet gösteren engelli vatandaşlara ve engellilerin hayatlarında değişim yapan kurum ve kuruluşlara ödül takdim edeceklerine işarete etti.

Özdemir, kendisinin başkanlığını yaptığı ve AK Parti'nin eski ve yeni engelli milletvekilleri Lokman Ayva, Bennur Karaburun, Serkan Bayram, Gürsoy Erol ve Abdurrahim Akdağ'ın yer aldığı jürinin seçimleriyle ortaöğretim ve lisans seviyesinde öğrencilere, yüksek öğrenim kurumu yöneticiliği yapan engelli bir yöneticiye ödül verileceğini bildirdi.

AK Parti'li Özdemir spor, müzik, kültür ve sanat dallarında başarı göstermiş engelliler ile engellilere yönelik inovasyon yapan, sosyal sorumluluk projesi yürüten firmalara ödüller takdim edeceklerini açıklayarak, 2 sürpriz isme de "Jüri Özel Ödülü" vereceklerini söyledi.

Ödül törenini geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Özdemir, engellileri hayatın her alanında olmaları için, kurum ve kuruluşları da engellilere yönelik hizmetlerinin devamını sağlamak için özendirmek istediklerini aktardı.

-Engellilere yönelik en büyük proje

AK Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Özdemir, engelli vatandaşlara yönelik en büyük projenin, 5 bin kişilik engelli memur kadrosu olduğunu vurgulayarak, "Engelliye yardım etmekten ziyade engelliyi iş sahibi yapmak ve kendi ayakları üzerinde duran, hayatını kendi kazanan birey haline getirmek en büyük yenilik, projedir." diye konuştu.

Engellilerin açılacak kadrolara yerleştirilmesi öncesinde yapacakları işler konusunda eğitilmesi gerektiğine değinen Özdemir, "Engellilere yönelik istihdam konusu önceliğimizdir. Engelli işçilerimizin, memurlarımızın, işverenlerimizin eğitilmesi lazım. Engellilerimizi işe başlamadan eğitmemiz lazım. Çünkü engelli vatandaşlarımız özel insanlar, onların özelliklerine uygun eğitimlerin verilmesi halinde verim üst seviyeye çıkacaktır." ifadesini kullandı.

Özdemir, toplumda engelli vatandaşlara karşı bir duyarlılık oluştuğunu, yüzde 3 engelli kotası bulunan pek çok iş yerinin bu kotanın üzerinde engelli personel çalıştırdığını, işyerlerinin engelliler için dizayn edilmeye başlandığını, birçok firmanın da faaliyet alanı olmasa da engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırıcı projeler geliştirdiğini bildirdi.

Hacı Ahmet Özdemir, "Türkiye'de engelli vatandaşlarımızın durumları artık çok daha iyi. AK Parti'nin konuya yaklaşımı toplumda engelliler konusunda duyarlılık oluşturdu. Başta iktidar olmak üzere birçok kesim engelliler konusunda çözüm odaklı çalışıyor." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :