29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:- "Milli mücadele döneminde birlik ve kardeşlik içinde düşmana karşı mücadele eden milletimiz, özünde var olan bağımsızlık ve özgürlüğü kazanmıştır. Bizler de kanıyla, canıyla bu vatanı korumak uğruna tüm benliğini f

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, milli mücadele döneminde birlik ve kardeşlik içinde düşmana karşı mücadele eden milletin, özünde var olan bağımsızlık ve özgürlüğü kazandığını bildirdi.

Hotar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin, geleceğini ve geçmişini karartmaya teşebbüs eden tüm planları 15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi hezimete uğrattığını kaydetti.

Cumhuriyetin, yoksulluk içindeki bir milletin evlatlarını savaşlarda şehit vererek, milletin ortak eseri olarak doğduğunu belirten Hotar, "Milli mücadele döneminde birlik ve kardeşlik içinde düşmana karşı mücadele eden milletimiz, özünde var olan bağımsızlık ve özgürlüğü kazanmıştır. Bizler de kanıyla, canıyla bu vatanı korumak uğruna tüm benliğini feda etmiş vatan evlatlarımız ve milletimizin her bir ferdi için çalışıyoruz ve çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Hotar, yeni anayasa çalışmalarına da yer verdiği açıklamasında, "Bu amaçla, daha demokratik, daha adil, daha eşitlikçi bir anayasa için var gücümüzle çalışıyor, muasır medeniyet hedeflerimize ulaşmak, Türkiye'nin uluslararası itibarını daha da yükseltmek adına kendimizi geliştiriyor ve yeniliyoruz. Demokrasimizi korumak adına atılacak her adım ülkemizi de ileriye taşıyacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin her türlü bölücü girişime rağmen baki kalacağını belirten Hotar, şunları kaydetti:

"Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere vatanı uğruna hayatlarını adayanları, 93 yıllık cumhuriyet tarihi boyunca vatan savunması için canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı ve cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünü kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler