29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken:- "96 yıllık Cumhuriyetimize gençlerimiz başta olmak üzere 7'den 70'e hepimiz sahip çıkmalıyız. Ortak değerlerimizi, birlik ve beraberliğimizi, bayrağımızın, milletimizin ve devletimizin bütünlüğünü coşkuyla kutlamak,

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "96 yıllık Cumhuriyetimize gençlerimiz başta olmak üzere 7'den 70'e hepimiz sahip çıkmalıyız. Ortak değerlerimizi, birlik ve beraberliğimizi, bayrağımızın, milletimizin ve devletimizin bütünlüğünü coşkuyla kutlamak, pekiştirmek hepimizin sorumluluğundadır." ifadelerini kullandı.

Palandöken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, cumhuriyetin demokrasinin yıkılmaz kalesi olduğunu belirtti.

TBMM'de 96 yıl önce ilan edilen Cumhuriyet'in Türkiye'nin en önemli değerlerinden biri olduğunu vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

"96 yıllık Cumhuriyetimize gençlerimiz başta olmak üzere 7'den 70'e hepimiz sahip çıkmalıyız. Ortak değerlerimizi, birlik ve beraberliğimizi, bayrağımızın, milletimizin ve devletimizin bütünlüğünü coşkuyla kutlamak, pekiştirmek hepimizin sorumluluğundadır. En güzel yönetim şekli olan Cumhuriyetimizi bir miras niteliğinde koruyarak yaşatmalıyız. Cumhuriyetimizin asırlarca var olmasını, ilelebet yaşamasını diliyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızı en içten dileklerimle kutluyorum."

- "En büyük miras Cumhuriyet"

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın da Cumhuriyet'in 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Uğruna büyük mücadeleler verilerek kazanılan Cumhuriyet'in en büyük miras olduğunun altını çizen Apaydın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kurtuluş Savaşı'nın ardından büyük bir zafer ve inançla 29 Ekim 1923 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri olan Cumhuriyetimizin 96'ncı yıl dönümünü kutlamanın sevinci ve coşkusu içindeyiz. Böyle anlamlı bir günde Türk şoför esnafı adına tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadelemiz için canını feda eden bütün şehitlerimizi, gazilerimizi ve isimsiz kahramanlarımızı saygıyla anıyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :