29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliğinde resepsiyon verildi

OSLO/ANKARA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği tarafından resepsiyon düzenlendi.

Norveç'in başkenti Oslo'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen resepsiyona, Norveçli yetkililerin yanı sıra yabancı misyon ve Norveç Türk toplumu temsilcileri katıldı.

Resepsiyonda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu ve Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman konuşma yaptı.

Çorman, konuşmasında, Türkiye'yi ve Türk milletini daima ileriye taşıyacak tek yönetim biçiminin cumhuriyet olduğunu ifade ederek Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri minnet ve rahmetle yad ettiğini dile getirdi.

Büyükelçi Çorman, "Türkiye, bugün hızlı gelişen ekonomisi ve güçlü diplomasi yeteneğiyle sesini uluslararası ortamlarda çok daha iyi duyurabiliyor." dedi.

Terörle mücadele konusunda Batılı müttefikleri Türkiye'yi daha iyi anlamaya ve teröristlere güvenmek yerine Türkiye'ye güvenmeye davet eden Çorman, konuşmasının sonunda Türkiye-Norveç siyasi, ekonomik ve turizm ilişkilerinin olumlu seyrine değindi.

- PKK yandaşları saldırmıştı

Norveç Türk Dernekleri Federasyonu, bağlı dernekler ve Türk sivil toplum kuruluşlarınca geçen hafta Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği önünde Barış Pınarı Harekatı'na destek gösterisi düzenlenmiş ve eylemin ardından terör örgütü PKK yandaşları gösteriden dönenlere saldırmıştı.

İçinde bir bebek ile ailesinin bulunduğu araca taş ve sopalarla yapılan saldırı görüntülenmişti.

Araçta bulunan Tuğba Kökyer, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "PKK'lılar tarafından neredeyse arabamızda öldürülüyorduk. Arabadaki Türk bayrağını görünce küçük bebeğime rağmen acımadan darbettiler." ifadelerini kullanmıştı.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :