29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçiliğinde resepsiyon verildi

ANKARA (AA) - Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıl dönümü Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçiliğinde düzenlenen geniş katılımlı bir resepsiyonla kutlandı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, resepsiyona Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümetini temsilen Adalet Bakanı Sultan Al Badi katıldı.

Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Can Dizdar, resepsiyonun açılışında yaptığı konuşmada, son bir yılda Türkiye ile BAE arasındaki ticaret hacminin ikiye katlandığını ve 2017 sonunda 17 milyar dolar seviyesini görmesinin beklendiğini söyledi.

Türkiye ile BAE halkı arasındaki güçlü tarihi bağların zaman geçtikçe daha da kuvvetlendiğini vurgulayan Dizdar, Türkiye’nin geçen yıl BAE dışına seyahat eden her on kişiden birini ağırladığını, bu yıl bu sayının da iki katına çıktığını ve Türkiye’nin BAE’den yurt dışına giden her beş turistten birine ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

Türk mutfağından lezzetlerinin ikram edildiği resepsiyonda, İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu da konser verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :