29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Kırşehir'de Cacabey Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Cacabey Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, şehit yakınları ve gaziler, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Törende Şentürk ve Bahçeci, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Öte yandan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, cumhuriyetin ilanının 94. yılının büyük bir coşku ve haklı bir gururla kutlandığını bildirdi.

Milletin büyük zorluklarla kazandığı ve ecdadın bıraktığı en kıymetli miraslardan birinin cumhuriyet olduğunu hatırlatan Şentürk, şunları kaydetti:

"En küçük bir direnişle dahi karşılaşmadan yurdumuzu işgal edeceğini düşünen Batılı güçler, Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı ile hiç beklemediği bir hezimete uğramış ve aziz milletimiz varını yoğunu ortaya koyarak vatanımızı düşman işgalinden kurtarmıştır. Her anı kahramanlıklarla dolu olan Kurtuluş Savaşı, hem yeni nesiller hem de esaret altında yaşayan milletler için örnek teşkil eden ve ders alınması gereken bir varoluş mücadelesidir. Milletimizin tüm varlığını ortaya koyduğu bu mücadele sırasında milli iradenin her türlü gücün üstünde olduğu anlayışı ile Büyük Millet Meclisi kurulmuş ve kazanılan zaferlerin ardından 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet ile milletimiz yeni bir yönetim anlayışına kavuşmuştur. Cumhuriyet sayesinde Türk milleti, savaşın verdiği yorgunluğu ve yıpranmışlığı kısa sürede üzerinden atarak her alanda büyük bir gelişme kaydetmiştir. İnanıyorum ki ülkemiz, 2023 vizyonu, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda gelişmeye, barışçıl ve insani değerleri üstün tutan yönetim anlayışıyla dünyada söz sahibi olmaya devam edecektir."

Şentürk, "Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu ve milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, ülkemizin bütünlüğü için canlarını feda ederek bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :