29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Adalet Bakanı Gül:- "Cumhuriyet demek, milli birlik ve beraberlik ruhu ile Milli Mücadele'yi zaferle sonuçlandırmak demektir. Bugün aynı ruh ve idealle Cumhuriyetimize sahip çıkma cehdi, kararlılığı ve iradesindeyiz"- "Kanlı darbe girişimine karşı milleti

ANKARA(AA) - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Cumhuriyet demek, milli birlik ve beraberlik ruhu ile Milli Mücadele'yi zaferle sonuçlandırmak demektir. Bugün aynı ruh ve idealle Cumhuriyetimize sahip çıkma cehdi, kararlılığı ve iradesindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin ilanının 94. yıl dönümünün gururla yaşandığını belirtti.

Cumhuriyetin, Anadolu'daki bin yıllık devlet geleneğinin vardığı son nokta olduğuna işaret eden Gül, büyük devlet idealanin Cumhuriyetle kemale erdiğini ifade etti.

Son yıllarda yaşananların Cumhuriyete dört elle sarılmanın gerektiğini gösterdiğini vurgulayan Gül, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet demek, milli birlik ve beraberlik ruhu ile Milli Mücadele'yi zaferle sonuçlandırmak demektir. Bugün aynı ruh ve idealle Cumhuriyetimize sahip çıkma cehdi, kararlılığı ve iradesindeyiz. Devletimizin ve milletimizin Cumhuriyetin özüne, ruhuna ve anlamına sahip çıkması istiklalimizin teminatı olacak, istikbalimizi güvence altına alacak bir durumdur. İstiklaline gölge düşmemiş, millet ruhu yüksek, iktisadi ve demokrasi açısından güçlü bir Türkiye ile Cumhuriyetimizi kuvvetlendirmeye, yaşatmaya ve örnek hale getirmeye devam edeceğiz."

- "Türk milleti, hain sürüsüne gereken cevabı verdi"

İçeriden ve dışarıdan maruz kalınan saldırı ve ihanetlerle baş edebilme gücünün, bunları boşa çıkarma iradesinin, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde de görüldüğünü bildiren Gül, "Kanlı darbe girişimine karşı milletimiz devletine ve vatanına sahip çıkmış, hain sürüsüne gereken cevabı vermiştir. Bugün bu ihanet örgütü ile ilgili süreç artık hukuki bir mücadele süreci olarak devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Bakan Gül, ihanete iştirak edenlerin yargı önünde hak ettikleri cezaları alacaklarına inandığını ifade etti.

Yargının bütün süreçlerdeki özgüvenli uygulamalarının, adalete olan güvenin yanı sıra hukukun üstünlüğünü de güçlendireceğine vurgu yapan Gül, yargı mensuplarının, terör örgütleri ve suçlularla hukuk çerçevesindeki mücadelesinin adil devlet felsefesine ve Cumhuriyet ideallerine katkılar sunacak boyutta olduğuna dikkati çekti.

Adalet Bakanı Gül, şunları kaydetti:

"Yargı çalışanlarımızın bu yüksek ideal çerçevesinde adaletin gerçekleştirilmesi amacıyla ayrı ayrı sorumluluk yüklenme çabasında olduklarını gururla müşahede etmekteyim. Aziz milletimize yakışır bir adalet sistemini teşekkül ettirmek, her birimize düşen görevler arasındadır. Adalet Bakanlığı olarak çalışmalarımızı yüksek sorumluluk, ideal ve bilinçle sürdürmeye devam edeceğimizin altını çizmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle, yargı camiamızın, mesai arkadaşlarımın ve tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucularına ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler