27 milyonluk vurgun şüphelileri yakalandı! Aralarında avukat da var

27 milyonluk vurgun şüphelileri yakalandı! Aralarında avukat da var

Kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtarak Milli Emlak Genel Müdürlüğü adına arsa satışı yapan ve toplamda 27 milyon lira haksız menfaat temin eden 10 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, 6'sı tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yapılan soruşturma çerçevesinde üst düzey devlet görevlilerinin isimleri kullanılarak veya kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtarak Milli Emlak Genel Müdürlüğü adına arsa satışı yapan kişiler gözaltına alındı.

Şüphelilerin toplamda 500 bin dolar, 500 bin avro ve 27 milyon 350 bin lira haksız menfaat temin ederek "Nitelikli Dolandırıcılık" suçlarını işledikleri belirtildi.

Aralarında bir avukatın da bulunduğu 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol tedbiri çerçevesinde serbest bırakıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, soruşturmanın titizlikle ve kapsamlı şekilde devam ettiği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.