24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:- "Öğretmenlerimiz, medeniyetimizi kuran, yaşatan ve payidar kılacak olan yegane temel değerimiz, olmazsa olmazımızdır"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, "Öğretmenlerimiz, medeniyetimizi kuran, yaşatan ve payidar kılacak olan yegane temel değerimiz, olmazsa olmazımızdır." ifadesini kullandı.

Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, öğretmenlik mesleğinin sevgi ve saygıyı fazlasıyla hak ettiğini belirtti.

Eğitime verdikleri önemin her geçen yıl arttığını vurgulayan Şahin, "Ahlak, terbiye ve özverileriyle çocuklarımıza rol model olan öğretmenlerimiz, medeniyetimizi kuran, yaşatan ve payidar kılacak olan yegane temel değerimiz, olmazsa olmazımızdır. Gönlümüzde emsalsiz bir yere sahip olan ilim ve irfan sahibi öğretmenlerimiz, hürmeti, sevgi ve saygıyı fazlasıyla hak etmektedir." değerlendirmesini yaptı.

Şahin, hükümetin, gençlerin geleceğe daha güzel şartlarda hazırlanmasını önemsediğini, her zaman olduğu gibi bu yıl da bütçede en büyük payın eğitime ayrıldığına dikkati çekti. Şahin, 2002 yılında eğitime 11 milyar lira ayrıldığını, bugün ise bu rakamın 122 milyar liraya ulaştığını bildirdi.

Gençliği, eğitim ve öğretimden uzak, elinde molotoflu resmeden odakların 15 Temmuz gecesi gereken cevabı aldığını hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Eğitim ve öğretim hususundaki bu hassasiyetimiz, şüphesiz 15 Temmuz gecesi meyvelerini vermiştir. Bütün dünya, Türkiye Cumhuriyeti'nin genç neslinin, okuyan, etrafında olup bitenlerin idrakinde olan, buna binaen yeni bir söylem, eylem geliştirebilen yönüne şahit olmuştur. Ülkemizin 81 vilayetinde öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için gayret eden tüm öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliyor, eğitime verdiğimiz desteğin artarak devam edeceğini belirterek 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :