24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:- "Eğitimi her dakika her saniye geliştirmeyi ve başarılarımızı katlamayı kendimize şiar edindik. 2023 ve 2071 hedeflerine giden yolda, eğitim ve öğretimin ehemmiyetinin farkındayız"

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Eğitimi her dakika her saniye geliştirmeyi ve başarılarımızı katlamayı kendimize şiar edindik. 2023 ve 2071 hedeflerine giden yolda, eğitim ve öğretimin ehemmiyetinin farkındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Çalık, ''24 Kasım Öğretmenler Günü'' dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, tarih sahnesine çıktığı andan bu yana sürekli öğrenme, kendini geliştirme ve öğrendiklerini aktarma bilincinin insanoğlunu aynı zamanda bir öğretmen yaptığını belirtti.

Öğretmenliğin kuşaktan kuşağa bağların kurulmasında önemli bir köprü görevi gördüğünü, ilme giden her yol eğitim ve öğretimden geçtiğini, İslam dininin de eğitim öğretim dini olduğunu aktaran Çalık, "Öyle ki insanoğlunun ilk eğitim ve öğretimi, Yüce Allah tarafından verilmiştir. Peygamberimiz Hz. Muhammed'e gelen ilk vahiyin ‘Oku’ olması İslam'ın buna ne denli önem verdiğini açıkça göstermektedir." ifadesini kullandı.

Türkiye'de 2003 yılında toplam öğretmen sayısının 543 bin 896 olduğunu, vatanın her ücra köşelerinde öğrencilerin eğitim kalitelerini yükseltmek adına 2003 ila 2016 yıllarında 561 bin 135 öğretmene istihdam sağladıklarını kaydeden Çalık, şu bilgileri verdi:

"Son yıllarda, her alanda olduğu gibi eğitimde de milletimizi gururlandıran oldukça önemli gelişmeler kaydettik. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkararak, çağımıza uygun eğitim sistemini öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle buluşturduk. Eğitimi her dakika her saniye geliştirmeyi ve başarılarımızı katlamayı kendimize şiar edindik. 2023 ve 2071 hedeflerine giden yolda eğitim ve öğretimin ehemmiyetinin farkındayız. Bu hedeflere ulaşmada öğretmenlerimize de oldukça büyük sorumluluk düşmektedir. Bu vesileyle istikbalimizin sağlam temeller üzerinde inşa edilmesinde çocuklarımıza can suyu olan sabrı, hoşgörüyü, feragati de bünyesinde barındıran öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, tüm öğretmenlerimize başarılı bir meslek hayatı diliyor, TEOG sınavına giren tüm öğrencilerimize de başarılar temenni ediyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :