23 Nisan’da Konya’da ve tüm Türkiye’de bu saate dikkat! Hazır olun

23 Nisan’da Konya’da ve tüm Türkiye’de bu saate dikkat! Hazır olun

Koronavirüsün tüm dünyayı adeta esir almasından sonra milli birlik ve beraberlik üst seviyeye çıktı. İlk olarak sağlık çalışanlarına destek veren vatandaşlar şimdi de 23 Nisan’da dünyada bir ilke imza atacak.

ANITKABİR'DE SOSYAL MESAFE DİKKATE ALINACAK

Sokağa çıkmaları yasak olan çocuklar evlerde olacak. Anıtkabir avlusunda geçen yıllarda olduğu gibi öğrenci grupları olmayacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önderliğinde Ata'nın huzuruna çıkacak heyetin de az sayıda kişiden oluşması ve sosyal mesafe kuralına uyulması bekleniyor.

TBMM 100. YIL KUTLAMALARI İPTAL EDİLDİ

Birinci Meclis'te yapılacak törenlerin olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı. Ama TBMM Genel Kurulu'nda 23 Nisan özel oturumu yapılacak. Ama Genel Kurul'da sosyal mesafe kurallarının geçerli olması bekleniyor. Her yıl 23 Nisan akşamı yapılan resepsiyon da bu yıl olmayacak.

23 NİSAN SAAT 21.00'DE İSTİKLAL MARŞI OKUNACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı nedeniyle kutlamalar evlerden yapılacak. Törenler iptal edildi. Ancak Meclis Başkanı Mustafa Şentop, tıpkı sağlık çalışanlarının alkışlandığı gibi 23 Nisan 2020 saat 21:00’da tüm Türkiye’de vatandaşların balkonlarına çıkarak İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan okumasını istedi.

 

Etiketler :