
22/12 tansiyonla hastaneye kaldırıldı
Ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Bosna Hersek ziyareti sırasında yüksek tansiyon ve şiddetli sırt ağrısı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Beyin kanaması ve inme geçirdiğini sosyal medyadan duyurdu.
Deprem bilimi alanındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Bosna Hersek’te bulunduğu sırada rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, boyundan bele kadar uzanan şiddetli sırt ağrısı ve 22/12 seviyesine çıkan yüksek tansiyon nedeniyle Sarayova’da ambulansla hastaneye götürüldüğünü belirtti.
Yaklaşık üç saat süren tıbbi müdahalenin ardından tansiyonunun 13/7,5 seviyesine düşürüldüğünü ifade eden Ercan, "Beyin kanaması ile inme atlattım. Şimdi Sarayova’da gözlem altında dinlenmekteyim" dedi.
Prof. Dr. Ercan, 10 gün önce kalbine stent takıldığını da paylaşarak kendisiyle ilgilenen sağlık ekibi, kardiyologlar, arkadaşları ve yakınlarına teşekkür etti. Sağlık durumunun stabil olduğu öğrenilen Ercan’ın, gözlem süresince Sarayova’da tedavisine devam edileceği bildirildi.
Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.