22. Saraybosna Film Festivali sona erdi

22. Saraybosna Film Festivali sona erdi

Türk filmi "Albüm", en iyi uzun metrajlı film seçilerek "Saraybosna'nın Kalbi" ödülüne layık görüldü

SARAYBOSNA (AA) - Avrupa'nın en önemli film festivallerinden biri olarak gösterilen Saraybosna Film Festivali'nin 22'ncisi, ödül töreniyle sona erdi.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Ulusal Tiyatro'da düzenlenen ödül törenine yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı.

Festival kapsamında, Mehmet Can Mertoğlu'nun yönettiği Türk filmi "Albüm", en iyi uzun metrajlı film seçilerek "Saraybosna'nın Kalbi" Ödülü'ne layık görüldü.

Mertoğlu, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, "Saraybosna'da her zaman güzel şeyler gerçekleşir." ifadelerini kullandı.

Festival kapsamında ayrıca, en iyi belgesel seçilen "A Mere Breath", en iyi kısa film seçilen "Transition" da "Saraybosna'nın Kalbi" Ödülü'ne layık görüldü.

En iyi erkek oyuncu dalında "Saraybosna'nın Kalbi" Ödülü'nü "Dogs" filmindeki rolüyle Gheorge Visu alırken, en iyi kadın oyuncu ise "Godless" filmindeki rolüyle İrena İvanova seçildi. Juri Özel Ödülü ise Ralitza Petrova'nın yönettiği Bulgaristan yapımı "Godless" filmine verildi.

Törende ayrıca, "CineLink" TRT WIP Ödülü'nü Rezo Gigineishili'nin yönettiği Gürcistan yapımı "Hostages" filmi aldı.

Saraybosna'da savaşın izlerini unutturmak için 22 yıldır aralıksız düzenlenen Saraybosna Film Festivali'nde bu yıl 220'den fazla film gösterildi. Festivali 100 binden fazla kişi ziyaret etti.

Festivalin açılışına onur konuğu olarak katılan Amerikalı oyuncu Robert De Niro'ya da "Saraybosna'nın Kalbi" Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :