21 YTL'lik KEY'e itiraz etti ve...

21 YTL'lik KEY'e itiraz etti ve...

KEY olarak kendisine 21 YTL verilen vatandaş, itiraz edince anında 60 katını aldı.

KEY ödemenizin beklediğinden daha az olması durumunda itiraz hakkınızı kullanabilmeniz için bankadan ödeme makbuzu almayı unutmayın. Dün Ziraat Bankası Emirgan Şubesi’nde ilginç bir olay yaşandı.

Kendisine 21 YTL ödeme yapılan tersane işçisi emeklisi Burhan Karakaş’a 3 ay içinde itiraz hakkının olduğunu gazeteciler hatırlattı. Karakaş, hakkının daha fazla olduğuna inandığını ancak nasıl itiraz edeceğini bilmediğini, banka tarafından kendisine makbuz da verilmediği için itiraz etmesinin olanaksız olduğunu söyledi.

Makbuz talebi için başvurduğunda banka müdür yardımcısı, “Para yatırılırken makbuz verilir, para çekilirken makbuz vermiyoruz” dedi. İstek üzerine makbuz verebileceklerini söyledi.
Bilgisayar ekranından bilgileri tekrar kontrol edilen Burhan Karakaş makbuz almayı beklerken, KEY alacağının 21 YTL değil, 1.277 YTL olduğunu öğrenince bu kez sevinçten havalara uçtu.


500 YTL ÇOĞUNLUKTA

İlk gün ödemelerle ilgili olağanüstü yoğunluk yaşadıklarını bildiren Ziraat Bankası Emirgan Şubesi Müdür Yardımcısı Fatma Bayrak, ”Vatandaşlar internetten öğrenemedikleri için telefonla çok soru geliyor. Bu da işlerimizi yoğunlaştırdı. İnternete giremeyenler ödeme günleri olmadığı halde şubeye geldi. Emirgan Şubesi olarak bu kadar kalabalık beklemiyorduk. Bu durum bizim için kayıp oldu. Zor bir gün, olağanüstü bir gün, inşallah bitireceğiz” dedi.


Bayrak, şube olarak yaptıkları KEY ödemelerinde en düşük 2 YTL, en yüksek 1.414 YTL ödediklerini, ağırlıklı miktarın 500 YTL civarında olduğunu belirtti. Bayrak, KEY alacağı için şubeye başvuran en az 10 kişinin de sistemde hiçbir alacağının görünmediğini söyledi.

aktifhaber