21. YILINDA 28 ŞUBAT MAĞDURLARI - "28 Şubat'ta tarihin en acı günleri yaşandı"

21. YILINDA 28 ŞUBAT MAĞDURLARI - "28 Şubat'ta tarihin en acı günleri yaşandı"

28 Şubat'ın sembol isimlerinden AK Parti Konya Milletvekili Usta:- "Yasaklar üniversitede sınıflardan başladı, sonrasında kütüphaneye, yemekhaneye ve öğrenci işlerine bile alınmaz hale geldik. Unutamadığım sahne, fakültede bayan robocopların bir arkadaşım

İSTANBUL (AA) - GÜLSÜM İNCEKAYA - YILDIZ AKTAŞ - İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 5. sınıfta okurken 28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağı nedeniyle okuldan uzaklaştırılan AK Parti Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta, yasakların üniversitede sınıflardan başladığını daha sonra da kütüphane, yemekhane ve öğrenci işlerini de kapsadığını belirterek, "Parlak, çalışkan, kimseye zararı olmayan gençlerdik ve birdenbire tehlikeli kişiler ilan edilip toplumdan uzaklaştırılmaya çalışıldık. 28 Şubat'ta tarihin en acı günleri yaşandı. Kırıldık, incindik ancak kimseyi kırıp incitmedik." dedi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde 5. sınıf öğrencisiyken kılık-kıyafet düzenlemesiyle eğitim hakkı engellenen Usta, o dönemin binlerce mağdurundan biri olarak yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Yasakların üniversitede sınıflardan başladığını, sonrasında kütüphaneye, yemekhaneye ve öğrenci işlerine bile alınmaz hale geldiklerini vurgulayan Usta, yasağa uymayanların gözaltına alındığını ifade etti.

- "Unutamadığım sahne..."

Usta, bazen asistan doktorlar, öğretim üyeleri ve sonunda polisler tarafından da başörtüsü nedeniyle engellenir hale geldiklerini belirterek, "Unutamadığım sahne, fakültede bayan robocopların bir arkadaşımızı iki kolundan sürükleye sürükleye zorla dersten çıkarması ve binanın dışına kadar kalabalığın arasından geçirerek gözaltına almasıydı." diye konuştu.

Parlak, çalışkan, kimseye zararı olmayan gençler olduklarını ve birdenbire tehlikeli kişiler ilan edilip toplumdan uzaklaştırılmaya çalışıldıklarını dile getiren Usta, yanlış bir şey yapmadıklarını sadece eğitim hakları için mücadele ettiklerini ifade etti.

Leyla Şahin Usta, 28 Şubat'ta tarihin en acı günlerinin yaşandığını anlattı.

Türkiye'de iki yıl mücadele ettikten sonra gittiği Viyana'da eğitimini tamamladığını belirten Usta, Yükseköğretim Kurulu'nun üniversitenin denkliğini kaldırması üzerine uzun yıllar Türkiye'ye dönemediğini söyledi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne itiraz başvurusunda bulunduklarını ancak olumlu yanıt alamadıklarını belirten Usta, şunları anlattı:

"Hiçbir zaman yenilmişlik psikolojisi içine girmedim. Haklı olduğumu ve hakkımı eninde sonunda alacağıma olan inancımı kaybetmedim. O yüzden yaşadıklarımız bizi yıpratsa da güçlenmemize ve farklı yönlerimizin gelişmesine vesile olmuştur. Artık yasağı baypas etmenin yollarını araştırıp kendimiz çözüm üretmeyi öğrenmiştik. Bu bana ve benim gibi darbe dönemini yaşayan çoğu kişiye bu bilinci öğretti. Her zorlukla pes etmeden uğraşmalı insan, zorlamalı ve çözümler üretebilmeli."

AK Parti Konya Milletvekili Usta, kırıldıklarını, incindiklerini ancak kimseyi kırıp incitmediklerini, o yüzden bugünleri gördüklerini ifade etti.

Usta, Türkiye'de başörtüsü sorununun çözümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük katkısı olduğunu vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın güçlü, lider kişiliği, yasağa karşı mücadele eden milyonların desteği ile başörtüsü sorunu çözüldü. Siyasi anlamda, Cumhurbaşkanımızın emek ve mücadelesi elbette herkesten fazladır." dedi.

- "FETÖ mensupları yasakçılar kadar zarar verdi"

Milletvekili Usta, 28 Şubat darbesi sonrasında başörtüsü mücadelesine Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının en az yasakçılar kadar zarar verdiğini söyledi.

Başörtüsü mücadelesini teferruat olarak kabul eden FETÖ üyelerinin Gülen'in emri ile hemen başörtülerini çıkardığını aktaran Usta, şöyle konuştu:

"FETÖ mensupları en az yasakçılar kadar zarar verdi. Bizlerin atıldığı her konumdan onlar faydalandı ve ilerlediler. Maalesef 15 Temmuz darbe girişiminin planları 28 Şubat'tan beri yasakçılarla iş birliği içinde uygulanarak gelmiştir. FETÖ mensuplarının hesapları çok ağır ve zor olacak. Hak, hukuk tanımayan bu insanların bu ülkeye verdiği zarar çok büyüktür."

- "Bugün güçlü ve büyük bir Türkiye var"

AK Parti Konya Milletvekili Usta, 28 Şubat'ın artık mağduriyetlerle anılmaması gerektiğini ifade ederek, "28 Şubat'ı Türkiye'ye sağladığı değişim ve başarı hikayeleriyle anmalıyız ve anlatmalıyız. Türkiye artık eski Türkiye değil. Darbelere karşı dimdik ayakta duran bu millet sayesinde bugün güçlü ve büyük bir Türkiye var. Bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu ülke için vatanımız ve bayrağımız için çalışmaya, üretmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Leyla Şahin Usta, şiddetin hiçbir şekilde hoş karşılanacak bir şey olmadığını, bu nedenle kadına, çocuğa, engelliye, yaşlıya şiddetle mücadele gibi birçok başlık altında çalıştığını da sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :