2024-YKS için ’Sıkça Sorulan Sorular’ yayımlandı

2024-YKS için ’Sıkça Sorulan Sorular’ yayımlandı

ÖSYM'nin duyurusuna göre, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular başladı! İşte sınav tarihleri ve detaylar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adayları için merak edilen soruları yanıtladı. 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan sınav için adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesinde "Sıkça Sorulan Sorular" (SSS) bölümünden detaylı bilgilere erişebilirler.

2024-YKS'nin ilk günü olan 8 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT), ikinci gün ise sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak. Başvurular 1 Şubat'ta başladı ve 26 Şubat'a kadar devam edecek. Her bir oturum için sınav ücreti 295 TL olarak belirlendi.

ÖSYM takvimine göre, 2024-YKS'nin sonuçları 17 Temmuz'da adayların erişimine açılacak. Adaylar için kritik olan bu tarihlerin yaklaştığını unutmayın ve sınav sürecine hazırlıklı olun! Daha fazla bilgi için ÖSYM'nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.