2024 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

2024 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

21 Nisan 2024'te gerçekleşecek olan bursluluk sınavına başvurular, 13 Şubat-1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak. Sınav, resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ile özel eğitim ortaokulları öğrencilerini kapsayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için başvuru kılavuzunu yayımladı. Sınav, 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek ve resmi, özel, ve imam hatip ortaokulları ile özel eğitim ortaokullarının 5-8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9-11'inci sınıflarındaki öğrencilere yönelik olacak.

Başvurular, 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler, sistem üzerinden; KKTC vatandaşı öğrenciler ise KKTC kimlik numarası ile eğitim ataşeliği veya eğitim müşavirliği üzerinden başvuru yapabilecekler. Ayrıca, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere sınav tedbir hizmeti sunulacak.

Sınav, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın belirlediği kazanımlar çerçevesinde uygulanacak. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfı öğrencilerine dörder seçenekli 80 soru sorulacak ve 100 dakika süre verilecek. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ise dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecek.

Sınav giriş belgesi, sınavdan en az 7 gün önce Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet adresinden alınabilecek. Sınav, 21 Nisan 2024 Pazar günü Türkiye saatiyle 10.00'da başlayacak. Sonuçlar, 17 Mayıs 2024 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet adresinden duyurulacak. Öğrenciler, bu tarihler arasında sınav sonuçlarına erişim sağlayabilecekler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.