2018 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

2018 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

Maliye Bakanı Ağbal:"Uluslararası karşılaştırmalara bakıldığında da Türkiye son 15 yılda eğitim alanında önemli ilerlemeler kaydeden bir ülke oldu"

TBMM (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, uluslararası karşılaştırmalara bakıldığında da Türkiye'nin son 15 yılda eğitim alanında önemli ilerlemeler kaydettiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 9. maddesi kabul edildi.

Madde üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ağbal, eğitimin, ülke kalkınması, büyümesi ve gelişmesi açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.

Hükümet olarak hem eğitim ortamlarının geliştirilmesi hem öğretmenlerin sayısının artırılması, niteliklerinin geliştirilmesi, eğitimin daha kaliteli ortamda sağlanması noktasında da önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Ağbal, "Son 15 yılda, öğretmen sayısı neredeyse iki katına çıktı. Artık öğretmen başına düşen öğrenci sayıları, derslik başına düşen öğrenci sayıları noktasında çok önemli ilerlemeler kaydettik." dedi.

Yine, bu dönemde, özellikle eğitimde erişilebilirliğin önünü açacak önemli düzenlemeler yaptıklarını dile getiren Ağbal, okul öncesi eğitimde de önemli ilerlemelerin bu dönemde kaydedildiğini vurguladı.

Naci Ağbal, eğitim sürecinde en önemli unsurun, okul öncesi eğitimde erişilebilirliği artırmak ve çocukların bu dönemde eğitim ortamının nitelik ve nicelik olarak geliştirilmesi olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Uluslararası karşılaştırmalara bakıldığında da Türkiye son 15 yılda eğitim alanında önemli ilerlemeler kaydeden bir ülke oldu; eğitimde teknolojiyi kullanan, eğitimde erişilebilirliği artıran bir ülke konumuna geldi. Daha yapacak çok işimiz var.

Bir ülkenin büyümesi için, kalkınması için şu anda en önemli sermaye, sahip olduğu insan kaynağı ve insan kaynağının niteliği. Artık yeni dünyada, yeni ekonomik düzende petrolünüzün olması, doğal kaynaklarınızın olması önemli değil. Önemli olan, nitelikli insan kaynağına sahip olmanız. AK Parti hükümetleri olarak bu vizyon içerisinde insana yatırım yapan, insanı merkeze alan bir anlayışla eğitime, inovasyona, Ar-Ge'ye önemli anlamda yatırımlar, harcamalar yapıyoruz ve her anlamda da ayırdığımız kaynağı artırıyoruz.

2018 yılı bütçesinde en büyük payı hangi eğitim alıyor? Bunu daha da artırmamız lazım. Çocuklarımız için, geleceğimiz için, ülkemizin kalkınması için eğitime ne kadar yatırım yapsak, ne kadar para harcasak azdır. Bunu hep beraber başaracağız."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :