2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

MHP'li Kalaycı:- "Kamuda emsal alınabilecek birçok kadroya yapılan 3600 ek göstergeyi polislerimize de verelim"- CHP'li Bekaroğlu:- "Kürt meselesi dediğimiz mesele ve terör meselesini biz halletmezsek, hiçbir şeyi halledemeyiz"

TBMM (AA) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığı ile bağlı kurumların 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri devam ediyor.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, terörle mücadelede hükümetin yanında olduklarını vurguladı.

Kalaycı, "Darbecilere karşı 15 Temmuz'da gururumuz olan polislerin ekonomik ve sosyal sorunları var. Özellikle emeklilikte çok büyük sorun yaşıyorlar. Türk polisinin en başta gelen isteği 3600 ek göstergedir. Kamuda emsal alınabilecek birçok kadroya yapılan 3600 ek göstergeyi polislerimize de verelim." diye konuştu.

Mustafa Kalaycı, Türk polisinin çalışma süre ve şartlarının da dünya standartlarına çıkarılması gerektiğini belirterek, uzman jandarmaların da yıllardır çözülmeyi bekleyen sorunları olduğunu ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ise devletin attığı bütün adımların hukuk içerisinde olması gerektiğine dikkati çekti.

AK Parti hükümetlerinin, güvenlik ve özgürlük dengesinde bir uçtan bir uca gittiğini anlatan Bekaroğlu, "Kürt meselesi dediğimiz mesele ve terör meselesini biz halletmezsek hiçbir şeyi halledemeyiz. Bunun halledilmesinin yolu var. Türkiye'de demokrasiyi geliştireceğiz. Türkiye'yi gerçek anlamda bir hukuk devleti haline getireceğiz. Hak ve özgürlükleri geliştireceğiz. Tek yolu budur. Evet terörle mücadele, kalkınma da gerekiyor ama bu işi çözmenizin yolu budur. Türkiye bu işi çözmezse hiçbir şeyi çözemez." ifadesini kullandı.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, İçişleri Bakanlığı bünyesinde FETÖ'ye karışmamış çok deneyimli bürokratların emekli edildiğine tanık olduklarını savunarak, "(Burada ne kadar da bize yakın olmayan sosyal demokrat müdür varmış. Bunları şöyle bir düzene koyalım" gibi endişelerini dile getirenler olmuş. Bu, devlet adına son derece yanlıştır." iddiasında bulundu.

Durmaz'ın sözlerine tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bunun dedikodu olduğunu vurguladı.

İçişleri Bakanlığı teşkilatı ve emniyet teşkilatının, hangi görüşe ait olursa olsun tümünün bir olduğunu belirten Soylu, "Plan ve Bütçe Komisyonunda bu tip bir değerlendirme bizim teşkilatlarımıza sıkıntı getirir. Özellikle güvenlik teşkilatları açısından üzüntü ve zafiyet verir. Emniyet teşkilatı içerisinde çok kötü bir ayrıma giriyorsun. Böyle bir siyasal ayrıma bu konuda girmek son derece yanlıştır ve haksızlıktır." değerlendirmesini yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :