2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

MHP Konya Milletvekili Kalaycı:- "Türkiye'de uygulanan ekonomi politikalarının etkisiyle imalat sanayi geri plana atılırken, rant odaklı inşaat, emlak sektörü, perakendecilik ve hizmet sektörleri özendirilmiştir"- CHP Kocaeli Milletvekili Tarhan:- "Yerli

TBMM (AA) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri sürüyor.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, bakanlık bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, Türkiye'de uygulanan ekonomi politikalarının etkisiyle imalat sanayinin geri plana atıldığını, rant odaklı inşaat, emlak, perakendecilik ve hizmet sektörlerinin özendirildiğini öne sürdü. Türk sanayisinin ithalata bağımlılığının giderek arttığını savunan Kalaycı, bu tablonun Türkiye için sürdürülübilir olmadığını söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ise yerli otomobilin sürekli gündemde olduğunu, CHP olarak yerli otomobile karşı olmadıklarını ama bu projenin yanlış yönetildiğini iddia ettiklerini kaydetti.

Yerli otomobile ilişkin alınan platformdan elektrikli otomobilin çıkmayacağını ileri süren Tarhan, "Bütün otomobil firmaları elektrikli yapmak için aynı platform üzerinde denemeler yaptı, hepsi başarısız oldu. Onun için bu platformdan elektrikli otomobil çıkmaz. Aynı zamanda eğer biz yerli oto yapacaksak, girişimcileri bir araya getirerek ancak yapabiliriz. Yerli oto yapmak önemli değil önemli olan bunu markalaştırmak. Önemli olan bunun işletme sermayesini hazırlamak." diye konuştu.

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, sanayi üretiminde maliyet boyutuyla birlikte, ürün çeşitliliği, üründe iyileştirme ve teknolojik gelişmişlik gibi kalite boyutunun rekabette başarılı olmanın ana unsurlarını oluşturduğunu söyledi. Aksu, "İthalatın azaltılması ve yerli sanayinin gelişip, güçlenebilmesi için yerel kaynaklara dayalı yurt içinde geliştirilecek üstünlüklerin ve bu amaca yönelik uygulanacak strateji ve politikaların önemi, eskiye kıyasla daha da artmaktadır." ifadesini kullandı.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ise AK Parti iktidarlarının diğer alanlarda olduğu gibi bilim, sanayi ve teknoloji alanında da çağı yakalama yarışının mimarı olduğunu vurguladı. Aydemir, ileri teknolojiyle kalkınan yeni Türkiye hedefinin AK Parti iktidarlarının ortak vizyonu olduğunu dile getirerek, "AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte sanayide yeni bir dönem başlamıştır." diye konuştu.

Aydemir, ekonomik genetiği hayvancılığa ayarlı Erzurum'a "helal hayvani gıda merkezi" kurulmasını da önerdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :