2006 seçim yılı mı?

2006 yılı inşallah dünyada barışın, kardeşliğin, gelişmenin dolu dolu yaşanacağı bir yıl olur. Türk Milletinin 2006’da beklentileri büyüktür. Yıllarca kısır çekişmelerle uğraşmış, siyasi çıkmazlara yelken açmış milletimizin, hızlı bir şekilde büyümeye ihtiyacı vardır.

Bu yıl mevcut Hükümetin iktidarda bulunduğu dördüncü yılı olacak. İktidarın dördüncü yılına basmış olması, bu yılı yine çok konuşulacak kısır tartışmalara doğru götüreceğe benziyor. Ana Muhalefet Partisi CHP, 2006’da mutlaka seçim istiyor. Ancak diğer Muhalefet Partilerinden pek ses çıkmıyor. AK Parti de bugünlerde seçim konularına, gündeminde cevap verme gerekliliği de olsa epeyce yer vermiş durumda. Peki, ülke bir erken seçim istiyor mu? Sokaktaki vatandaşın düşüncesi ne acaba? Sorunlar halledilebilmiş mi? Piyasalar yapılması istenen bir erken seçimi nasıl karşılıyor? Maliye politikaları erken seçim için mi düzenlenmiş? AK Parti ne düşünüyor?

Bütün bu sorular birçok mahfillerde konuşulmaya başlanmış görünüyor. Ancak hemen şunu belirtmeliyim ki, bu ülke henüz bir erken seçime hazır değildir. Çok uzun yıllardır, hep koalisyonlarla vakit geçirmiş bir Türkiye’nin, mevcut istikrarlı durumunu zafiyete sokacak siyasileri de bu ülkenin sağduyulu insanları hiçbir zaman unutmaz. Erken seçimi kim niye ister? Mevcut hükümet milyonların ihtiyacına cevap vermez duruma gelince, şartlar seçimi zorlayınca işte o zaman millet seçimi ister. Sonuçta da erken seçim olur.

İşin ilginç tarafı, iktidarın da bu erken seçim fısıltılarına karşı yorum yapmasıdır. 3 Kasım 2002’de milletten beş yıllığına görevi alan AK Parti hükümetinin, geçtiğimiz üç yıllık performansı olumludur. Enflasyon tek hanelere kadar gerilemiş, kurlar hiç ilerlememiş, ekonomik büyüme hep pozitif yönde olmuş, piyasalarda bir istikrar oluşmuş hele AB’den aldığı müzakere kartıyla da daha hızlı bir ivme kazanmıştır.

Ne var ki bazı çevreler, dördüncü yılına giren hükümete hafiften yol gösterircesine erken seçimin zorunlu olduğunu, Türkiye’nin tarihinde hiç beş yılda bir seçim olmadığını konuşmaya başladılar. Aslında ülke gündeminde bulunması gereken çok önemli konular vardır. AB’den müzakere almaya hazırlık olarak çok önemli reformlar yapılmıştır. Bu adımların pratik hayata adaptasyonu için, büyük çaba sarf edilmesi gerekmektedir. Demokratikleşme ve sosyal güvenlik alanlarında çok önemli adımlar atılmıştır.

İhracata dönük olarak ciddi atılımlar bu dönemde daha da fazlalaşmıştır. Gündemde erken seçim olacağına mevcut imkânlarla, henüz üzerinde durulamamış konulara ağırlık vermek suretiyle, ülkenin sorunlarının çözümü için gerekli çalışmaları gündem yapmak, şu andaki iktidarın görevidir.

2006 iç ve dış borçların ödemeleri ile ilgili olarak, daha büyük gayret gösterilmesi gereken bir yıl olmalıdır. Bu yıl, işsizliğin önlenmesine yönelik çalışmaların arttırılması gerekmektedir. Sağlık alanında daha yapılacak çok şey vardır. İnsanımıza eşit ve ulaşılabilir bir sağlık hizmetinin verilmesi için, olağanüstü çaba sarf edilmesi gerekmektedir. Bu yıl erken seçim dedikodularıyla uğraşmak yerine, sosyal güvenlikte yapılması gereken çalışmalara hız kesmeden devam etmek gerekmektedir.

Ülkemizin kaybedilmiş yıllarının telafisi için hiç durmadan çalışmak gerekir. Erken seçim tartışmaları bu bakımdan zamanlama olarak doğru değildir. Kim erken seçim isterse, bu memlekete hayırlı bir iş yapmış olmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.