2005 Ereğli'de böyle geçti... (2)

2005 yılında Ereğli’nin en büyük kazanımı elbette doğalgazın yanmaya başlaması oldu. Doğalgaz neden önemli idi? Birincisi çukurda kalan Ereğli’de doğalgaz son yıllarda yaşanan hava kirliliğini ortadan kaldıracak en büyük yatırımdı.

Hava kirliliğini ortadan kaldıracak adım atılmış, ikinci olarak ise yakıttaki tasarruf Ereğli halkını cezbetmiştir.

Çalışmalar Mayıs ayında başlamıştı. Şehir içinde hummalı çalışmalar rahatsız edici olsa da Ereğli bu rahatsızlığa katlandı. Yollarda oluşan çukurların, tozlaınr verdiği rahatsızlık en aza indirilmek için belediye var gücü ile çalıştı. Herkes bu yıl içinde doğalgaz yanmayacak diye beklerken buna gerçekten gönülden inanan biri vardı: Ereğli Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan…

Başkan her konuşmamızda, “Doğalgaz bu yıl yanacak” dedi. Ereğli içinde oluşturulan spekülasyonlara hiç aldırmadı. Bildiğini yaptı.

Netgaz Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun’un Ereğlili olması ve BRT Televizyonu Müdürü iken tanıştığımız Yılmaz Altınsoy’un Ereğlili olması ile Başkan Özdoğan’a verdikleri destek unutulmamalı… Hemşerilerimize çok teşekkürler…

Ayrıca Netgaz Müdürü Ali İhsan Sılkım’ın gayretleri teşekkürü çoktan hak etmişti.

Ha, onlar Ereğli için uğraşırken birileri boş durmuyordu tabii, doğalgaz yanmayacak diye yaygara koparmaya çalışıyorlardı. Ereğli’de onlarca firma doğalgaz işine başlamış, yüzlerce kişi bu işten evine ekmek götürmeye başlamıştı. Bu yaygaranın nedenini açıklamak isterdim, ama son günlerde ne yazsam birileri alınıyor, onun için yazmayacağım…

Burada şu da unutulmasın, biz Ereğli’de olan güzel işleri dillendirirken bunu yalakalık olsun diye yapmıyoruz. Ereğli’ye gelen hizmetleri yazıyoruz ki, herkes bundan kendine dersler çıkarsın. Eleştirilerimizi olumlu yönde yapmaya çalışıyoruz. Yıkmak kolay, ama yapmak her zaman zordur. Zirveye çıkmak günleri alabilir, ama inmek dakikalarla sınırlı kalır.

Ereğli doğalgaz ile bir devrim gerçekleştirdi. Önce de yazdım, Ereğli için milat olacak diye doğalgaz, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’un katılımı ile organize sanayisine de verildi. Teşvik alamayan Ereğli, doğalgaz ile bunu hafifletmeye çalıştı.

Ereğli, doğalgaz ile yeni bir atılımları 2006 yılında geliştirmeli, bu alanda sanayi alanlarına yatırımcı çekmek için çalışmalarda yapılmalı…

Her şeye rağmen doğalgaz bir kez daha hayırlı olsun. Emeği geçen herkese çok teşekkürler…

Haziran 2005: Yörük şöleni ve Berendililer şöleni aynı günde yapıldı. Her iki şölene de katılım çok yoğundu.

Kore’den kardeş şehir Kwanjin’den Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet Ereğli’mize geldiler. Gezi sırasında yaşanan talihsiz bir kaza ile Kwanjin Belediye Başkanı’nın Sekreteri’nin ayağını kırması hafızalardan silinmedi.

Ereğli Emniyet Müdürü Necmettin Kök yerini Adem Başarır’a teslim etti. Yeni Emniyet Müdürü Başarır’ı Konya Emniyet Salih Tuzcu getirerek görevine başlattı.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.