2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü

2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:- "İktidara geldiğimizde yatırım yapılan toplam sulak alan yalnızca 2 iken, 2017 itibarıyla bu sayı 16 kat artışla 32'ye yükselmiştir"- " Doğal ve kültürel zenginliğimiz olan sulak alanlarımızın korunmasını ve ge

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "İktidara geldiğimizde yatırım yapılan toplam sulak alan yalnızca 2 iken, 2017 itibarıyla bu sayı 16 kat artışla 32'ye yükselmiştir." ifadelerini kullandı.

Karaaslan, 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, doğal ve kültürel zenginlik olan sulak alanları korumanın en önemli sorumluluklarından olduğunu belirtti.

Biyolojik çeşitlilik açısından en zengin yaşam alanlarını oluşturan sulak alanların, çok çeşitli türde canlı için beslenme ve barınma ortamı sağladığını vurgulayan Karaaslan, sulak alanlar bakımından çok önemli bir zenginliğe sahip Türkiye'de 14 Ramsar alanın, 45 ulusal öneme, 8 de mahalli öneme sahip sulak alanın bulunduğunu aktardı.

Toplamda 813 bin 332 hektar sulak alana sahip Türkiye'nin önemli bir zenginlik barındırdığına dikkati çeken Karaaslan, şunlar kaydetti:

"Tatlı su temininden yaban hayatı habitatına, peyzaj estetiğinden rekreasyona, biyoçeşitlilik rezervuarından turizme çok geniş bir hizmet alanı sunan sulak alanlar, iklim değişikliği ve doğal afetlerin kontrolü noktasında da önemli bir işlev görmektedir. İran'ın Ramsar kentinde 2 Şubat 1971'de imzalanan ve Ramsar Sözleşmesi adıyla anılan sözleşmeye 1994 yılında taraf olmamızın ardından sulak alanların korunması ve akılcı kullanımı adına faaliyetlere başlandı. İktidara geldiğimizde yatırım yapılan toplam sulak alan yalnızca 2 iken, 2017 itibarıyla bu sayı 16 kat artışla 32'ye yükselmiştir. Doğal ve kültürel zenginliğimiz olan sulak alanlarımızın korunmasını ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde taşınmasını en önemli sorumluluklarımızdan biri olarak görüyor, farkındalığın artırılmasına yönelik faaliyetleri önemsiyoruz."

Karaaslan, Dünya Sulak Alanlar Günü'nün, bu konudaki bilincin artırılmasına vesile olmasını diledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler