2 mahalleyi internetsiz bırakan hırsızlık

2 mahalleyi internetsiz bırakan hırsızlık

Adana'da, Yusuf Ç.'nin 85 metre internet kablosu çalması sonucu 2 mahallede 180 ev internet erişimini kaybetti. Güvenlik kameralarına yansıyan anlar, polisin hızlı müdahalesiyle sona erdi.

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Ulubatlı Hasan ve Çamlıbel mahallelerinde meydana gelen olayda, 43 yaşındaki Yusuf Ç., bir firmaya ait internet kablolarını keserek çalma girişiminde bulundu. Güvenlik kameralarına yansıyan anlar, hırsızlık ve yankesicilik suçlarıyla daha önce de adli sicile kaydedilen Yusuf Ç.'nin polis tarafından kısa sürede yakalanmasını sağladı.

Yusuf Ç.'nin 17 Ocak'ta Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde, 26 Ocak'ta ise Çamlıbel Mahallesi'nde internet kablolarını kesip çaldığı belirlendi. Bu olayın sonucunda her iki mahallede toplam 180 ev, internet erişimini kaybetti. Mahalle sakinleri durumu hemen abone oldukları internet firmasına bildirerek, firma yetkilileri tarafından polise ihbar edildi.

Olayın ardından harekete geçen Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek Yusuf Ç.'nin suçu işlediğini tespit etti. 85 metre uzunluğundaki internet kablosunu çalan şüpheli, evinde polis tarafından gözaltına alındı. Toplamda 25 bin TL değerindeki kablo, çalındığı yerden çıkarılarak sahiplerine teslim edildi.

2 mahalleyi internetsiz bırakan hırsızlık

Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, "Görüntülerdeki bana benziyor ama ben yapmadım" dedi. Ancak polis, deliller ve güvenlik kamerası kayıtlarıyla Yusuf Ç.'nin suçunu ispatladı.

Yusuf Ç.'nin daha önce de hırsızlık suçlarından kaydının bulunduğu belirtilirken, mahalle sakinleri ve internet aboneleri, polisin hızlı müdahalesi sayesinde erişimlerini kaybettikleri internet hizmetine kavuştular.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.