19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, KKTC'de düzenlenen törenlerle kutlandı

LEFKOŞA (AA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, KKTC'de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Lefkoşa Atatürk Stadyumu'daki tören, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ile birlikte gençlerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Anıtkabir'den getirilen toprak Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay tarafından Mustafa Akıncı’ya teslim edildi. Cumhurbaşkanı Akıncı da Türk ve KKTC bayraklarına sarılı toprağı öperek teslim aldı.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova törende yaptığı konuşmada, Atatürk'ün 19 Mayıs’ta attığı adımın, Türk halkının bağımsızlığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin adımları olduğunu belirterek, bugünün Kurtuluş Savaşı’nı ve verilen canları, kanları hatırlattığını söyledi.

Bakan Berova, geçmişini, kültürünü iyi bilen, bunlara sahip çıkan ve bunu geleceğe aktaran toplumların geleceklerini sağlam temeller üzerine kurabileceğine işaret ederek, Atatürk'ün bu yüzden tam güven duyduğu gençlere bugünü ve ülke geleceğini armağan ettiğini dile getirdi.

Düzenlenen törene, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, KKTC ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, bakanlar, milletvekilleri, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :