15 Temmuz'da Taksim'e çıkan askerlerin yargılandığı dava

15 Temmuz'da Taksim'e çıkan askerlerin yargılandığı dava

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması ve bu sırada çıkan olaylarda 39 kişinin yaralanmasıyla ilgili 11'i tutuklu, 4'ü firari 99 sanığın yargılandığı davanın 6'ncı duruşması tamamlandı

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Taksim Meydanı'nın işgali sırasında 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin 11'i tutuklu, 4'ü firari 99 sanığın yargılandığı davanın 6'ncı duruşması sona erdi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada görülen duruşmada, sanıkların ifadelerinin alınmasına devam edildi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, 6. Motorlu Piyade Alayı’nda er olarak vatani görevini yapan tutuksuz sanık Erdoğan Işık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile yaptığı savunmasında, beraatini talep etti.

Işık, bir grup askerin kendisinden önce Taksim’e gittiğini belirterek, “Alay komutanımız ‘Taksim’de terör örgütleri var, arkadaşlarınız yaralandı.’ demişti ve bizim de arkadaşlarımızı korumak için Taksim’e gideceğimizi söylemişti. Hatta Alay Komutanımız, ‘Yolda sizi engelleyen olursa, öldürün’ dedi. Biz herhangi bir olaya karışmadık. Polise teslim olduk.” diye konuştu.

Söz alan tutuksuz sanık Mehmet Ali Çimenli, tatbikat gerekçesiyle kışla dışına çıkarıldığını savundu.

Çimenli, Hasdal Kışlası’ndaki alay içtima meydanında toplandıklarını belirterek, “Bizim hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Alay Komutanı, ‘Size ihtiyacımız var. Bazı arkadaşlarınız şehit oldu.’ dedi. Alaydan çıktık. Yolda bir anda vatandaşların tepkisiyle karşılaştık. Mustafa Kemal Kütahya komutanımız, albaydan aldığı emri söyledi ve bu emri yerine getirmeyeceğini de söylemişti. Sonra bizi lojmana götürdü. Silahlarımızı bir depoya koyduk ve sabah polise teslim olduk.” ifadelerini kullandı.

Tutuksuz sanık Muhammed Cihan Bozoğlu, Taksim’e giden ilk askerlerden olduğunu, silahını kullanmadığını öne sürdü.​

Duruşma, tutuksuz sanıkların SEGBİS aracılığıyla savunmalarının alınabilmesi için yarına ertelendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler