15 Temmuz Şehitleri Mahalle Konağı açıldı

15 Temmuz Şehitleri Mahalle Konağı açıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı:- "ABD Başkanı Donald Trump durup dururken Kudüs'ü gündeme getirdi ve Ortadoğu'da yangını ateşledi. Bu tolere edilebilir bir davranış değil. Bütün dünya ayakta. Elbetteki vicdanı olan bütün ülkeler halklarıyla birli

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin, "Durup dururken Kudüs'ü gündeme getirdi ve Ortadoğu'da yangını ateşledi. Bu tolere edilebilir bir davranış değil. Bütün dünya ayakta. Elbetteki vicdanı olan bütün ülkeler halklarıyla birlikte bu haksızlığa asla prim vermemelidir." dedi.

Yazıcı, Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen "15 Temmuz Şehitleri Mahalle Konağı ve Sarıgöl Caddesi Prestij Cadde Uygulaması" açılış programındaki konuşmasında, konağa 15 Temmuz şehitlerinin adının verilmesinin önemli olduğunu söyledi.

15 Temmuz'da Türk siyasi tarihinin, en vahim, gaddar, alçak ve haince girişimine sahne olduğunu ifade eden Yazıcı, Türk siyasi tarihinde hemen hemen 10 yılda bir darbe yaşandığını, neredeyse tamamının da hedefine ulaştığını, darbecilerin sonuç aldığını ve Türkiye'nin bedel ödediğini kaydetti.

Yazıcı, ilk defa 15 Temmuz'da bu darbe girişimine karşı millettin kadın erkek demeden, yaşam farkı gözetmeksizin toplara, tüfeklere ve uçaklara karşı göğsünü siper ettiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıkarak, akşam başlayan darbeyi sabah olmadan önlediğini vurguladı.

Cumhurbaşkanının öncülüğünde duruşu bulunan bir kadro olduklarını, 2002'de hizmet etmek üzere Türkiye'nin sorumluluğunu üstlendiklerini belirten Yazıcı, şöyle devam etti:

"Asla yamuk durmadık, yamulmadık. Biz milletin hukukunu korumak, hayatını kolaylaştırmak üzere birlikte yola çıkmış kadrolarız. Ölçümüz hep hak oldu, insan oldu. Duruşumuzun merkezinde insan var. Dünya coğrafyasının neresinde olursa olsun bir haksızlık varsa, zulme maruz kalan insanlar varsa, en önde sesini yükselten ülkeyiz. İşte örneği yaşıyoruz, Kudüs. Ne oldu da şimdi ABD Başkanı Kudüs'e elçiliğini taşıyor, orayı İsrail'in başkenti olarak ilan ediyor. Bunlar dünya barışına, dünyadaki sorunların çözümüne katkı mı sağlıyor? Asla. İşte Suriye'deki, Irak'taki davranışlarını görüyoruz."

Hayati Yazıcı, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi olduğunu, herhangi bir konuda bir tanesi yan çizdiğinde karar çıkmadığını ifade ederek, Kudüs'le ilgili, uygulamalarından dolayı İsrail hükümeti aleyhine BM Güvenlik Konseyi'nin aldığı kararlar bulunduğunu, Kudüs'ün belirlenmiş bir statüsü olduğunu anlattı.

Bunlara rağmen ABD Başkanı Donald Trump'ın durup dururken Kudüs'ü gündeme getirdiğini ve Ortadoğu'da yangını ateşlediğini dile getiren yazıcı, şöyle konuştu:

"Bu tolere edilebilir bir davranış değil. Bütün dünya ayakta. Elbetteki vicdanı olan bütün ülkeler halklarıyla birlikte bu haksızlığa asla prim vermemelidir. Kudüs, 3 semavi din bakımından son derece önemli, hassas bir bölgedir. Bu özelikleri dolayısıyla İsrail-Filistin ilişkisi dünya gündemine taşındığından bu yana Kudüs'e özel bir statü verilmiştir. Şimdi bu beyefendi Kudüs'ün bu özerk statüsünü bir kararıyla ihlal etmiştir. Burada vicdan, hukuk yok. Dünya barışına katkı yok. İnşallah insanlığın vicdanı bu olup bittiye prim vermeyecek, bu aymazlık mutlak önlenecektir. Bunu bekliyoruz."

Hayati Yazıcı, Türkiye'nin bir duruş sergileyerek İslam İşbirliği Teşkilatını toplantıya çağırdığını kaydetti.

- "Başka amaçlar güdüyorlar"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, memleketteki bütün sorunları bir çırpıda halletmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, Türkiye'yi geliştirip dönüştürdüklerini, önce Türkiye'nin bütçesini, milletin kasasını güvence altına alıp, büyüterek hizmetleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Zaten bunları yapacaktınız" demenin hak kavramıyla bağdaşmayacağını dile getirdi.

Türkiye'nin etrafında yangın olduğunu, ülkenin ateş çemberinde kaldığını dile getiren Yazıcı, Suriye ve Irak'la komşuluk hukukunun olduğunu, bu coğrafyada yaşayanların sulh ve adalet içerisinde egemenlik haklarını kullanabilecek bir ortamda olmalarını arzu ettiklerini söyledi.

Yazıcı, bütün çaba ve gayretlerinin bu olduğunu belirterek, "Ama okyanus ötesinden, değişik yerlerden bu coğrafyalara gelmiş müdahil konumda olanların davranışlarını izliyorsunuz. Bir taraftan terörle mücadele ediyoruz derlerken, öbür taraftan bazı terörist unsurları silahlandırmak suretiyle, orada başka amaçlar güdüyorlar." diye konuştu.

Savunma sanayisini güçlendirmek suretiyle 15 Temmuz'dan 40 gün sonra Fırat Kalkanı Operasyonunun gerçekleştirildiğini anlatan Yazıcı, savunma sanayi alanında yüzde 70 oranındaki dışa bağımlılığı yüzde 40'a indirdiklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :